Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΙΜΕΡΟΣ"

Σκοπός του Σωματείου είναι η μελέτη και η προβολή των καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων των μελών του και η προβολή του έργου αυτών. Τα μέσα για την επίτευξη των σκοπών του είναι, παντός είδους εκδηλώσεις, δημοσιεύματα, εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών, video, μακέτες, σεμινάρια, συνέδρια, πολιτιστικές ανταλλαγές με άλλες πόλεις της Ελλάδας και της ενωμένης Ευρώπης και στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των πόλεων κ.λ.π.

Επίσης οι παρουσιάσεις βιβλίων, κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών και εν γένει κάθε είδους έργων τέχνης, όπως και η εκτέλεση φωτογραφήσεων, κινηματογραφήσεων και η διοργάνωση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών εκδρομών. Το Σωματείο έχει επίσης δικαίωμα δωρεάς βιβλίων και περιοδικών εκδόσεών του σε οποιονδήποτε φορέα, οργανισμό ή άτομο, των οποίων οι δραστηριότητες άπτονται των σκοπών του Σωματείου. (Με απόφαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου υπ' αριθ.: 86/1997-ΑΑΜ: 1055).

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
•Το πολιτιστικό σωματείο "ΙΜΕΡΟΣ" δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά συμμετέχοντας στην παρουσίαση έξι εκδοτικών προσπαθειών στην "ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ" - ΑΘΗΝΑ '97 σε συνεργασία με τους: "Εκδόσεις ΟΜΒΡΟΣ", "ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ" και την "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ".

Έχει εκδώσει δύο βιβλία και το περιοδικό "ΦΙΛΟΣ" που κυκλοφορεί στην VAASA της Φιλανδίας στην Ελληνική και Φινλανδική γλώσσα προωθώντας την Ελληνική Παράδοση - Πολιτισμό.

• Έχει αναλάβει την έκδοση της συλλογής (Cd's) που ηχογραφούνται στα στούντιο: ΠΑΛΜΟΣ - ΠΑΤΡΑ, MUSIC OF THE SPHERES - ΛΟΝΔΙΝΟ. Η συλλογή αυτή με τον τίτλο "HOW LONG IS A PIECE OF STRING" περιλαμβάνει ενότητες μοντέρνας μουσικής (JAZZ, FUNK, BLUES, ROCK) αλλά και έντεχνης Ελληνικής μουσικής, βυζαντινής παραδοσιακής και ρεμπέτικα τραγούδια. Στο πρώτο CD της συλλογής "HOW LONG IS A PIECE OF STRING" συμμετέχουν οι φίλοι - μουσικοί του Σωματείου: MOLES BAND, ROOF, JITTERBUGS, MIZAROLLI AXE PHENOMENON.
Οι μουσικές αναζητήσεις ανθρώπων της περιοχής μας και γενικά της μουσικής που γέννησε και ενέπνευσε ο τόπος μας, είναι ο πυρήνας της συλλογής.

•Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "ΣΩΚΡΑΤΉΣ" στη δράση LINGUA Ε-κοινά εκπαιδευτικά σχέδια. Ο "ΙΜΕΡΟΣ" ως σωματείο υποδοχής σχολείων της Φινλανδίας έχει οργανώσει μαθήματα Ελληνικής Φιλοσοφίας (Πλάτων - Ποίηση - Ενόραση) και επισκέψεις - εκδηλώσεις (Δελφούς, Ολυμπία, Επίδαυρος, Ακρόπολη, Ορεινή Κορινθία, Σπήλαιο Ερμής).

Στόχος η πολιτιστική επαφή και συνεργασία μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑΣ. (Την Κυριακή 19/11/00 παρουσιάστηκαν στην ΕΤΙ στη σειρά "Έλληνες του Εξωτερικού" οι δραστηριότητες του Σωματείου στην Φινλανδία.

•Δωρεά βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού "ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ -ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΑ" σε μαθητές, καθηγητές της Φινλανδίας.
Προβολή του ντοκιμαντέρ "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" στο Hotel ARION (Υπουργείο Πολιτισμού, Θ. Παπαθανασίου, Ν. Σταθογιαννόπουλος)

•Παρουσίαση - έκθεση στην ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -(Αίθουσα ΚΕΝΝΕΝΤΥ) θεάτρου ΣΚΙΩΝ από τον κ. Βασίλη Λιάκο και μέλη του Σωματείου

•Παράσταση Θεάτρου ΣΚΙΩΝ στο σχολείο της VAASA που επισκέφθηκε την πόλη μας στο Hotel ARION

•Δημοσιεύσεις άρθρων στον Ημερήσιο Τύπο (Δυσλεξία - Μαθησιακές Δυσκολίες - Ταχυφαγία - Νέοι και Βία - Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση - Οικολογία κ. τ. λ. ).

•Παρουσιάσεις: Ελευθεροτυπία - Ελεύθερη Ώρα - Ριζοσπάστης - Λόγος -Εστία - SPORTIME - Έθνος - Αυγή - Φωνή της Κορινθίας - Σήμερα κ. α.

•Παρουσίαση σειράς ενημερωτικών - πολιτιστικών εκπομπών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "PRISMA VIRUS 93, 8 FM".

•Δημιουργία ομάδας "BEACH SOCCER" και 5X5 Ποδοσφαίρου Παίδων. Συμμετοχή στο 1ο Πρωτάθλημα που έθεσε σε λειτουργία ο Δήμος Ξυλοκάστρου (5/8/2000).

•Διοργάνωση ημερίδας με θέμα "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ" (περιοχή ΚΑΤΗΣ ΠΕΥΚΟΣ - Ξυλόκαστρο 21/5/2000). Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με θέμα την επίσκεψη στην Ελλάδα του βραβευμένου με ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ Λογοτεχνίας, GARY SNYDER, με πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Πρωτεργάτης της αναγέννησης της Ποίησης στην Αμερική μαζί με τους Γκίσμπεργκ, Κέρουακ, κ. α. )
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου - Φωτογραφία: Γιάννης Φάγκρας, Φαίδρα Οικονόμου, Ασυνέφη Ζουρίδη - Μουσική: MOLES BAND - Μοντάζ: Ν. Σταθογιαννόπουλος.

•Το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ecology and Poetry" παρουσιάστηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ της Καλαμάτας (21-27/11/2001).

•Διοργάνωση συναυλιών με τα συγκροτήματα του Σωματείου MOLES BAND και JITTERBAGS. Οι MOLES παρουσίασαν την δουλειά τους στην πόλη του Κιάτου στις 10/2/2001 και στην πόλη του Ξυλοκάστρου στις 2/10/2000-10/1/2001 και 9/3/2002. Οι JITTERBAGS στο Ξυλόκαστρο στις 25/2/2001 και στο Διεθνές Φεστιβάλ Jazz Κορίνθου στις 12/7/2002.

Οδηγός Προστασίας - Μέδουσες

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

sos_15900

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης