Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΙΟΥ "ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ"

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεθίου ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1982. Από τότε μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει ένα δημιουργικό έργο στο χώρο του πολιτισμού και της οικολογίας. Ιδιαίτερα μετά το 1996 δραστηριοποιήθηκε έντονα με πρωτοβουλία του τότε Προέδρου, αείμνηστου ιατρού Δημήτρη Ματσούκα. Ο Σύλλογος συντηρείται αποκλειστικά μέχρι σήμερα από τις συνδρομές των Μελών του και έχει καταφέρει να κάνει πράξη όλους σχεδόν τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε, δηλαδή: την διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, μορφωτικών διαλέξεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, δημιουργία βιβλιοθήκης, πραγματοποίηση εκδρομών σε αρχαιολογικούς χώρους, Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων κ. λ. π.

Με πρωτοβουλία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, εκτός των άλλων, έγινε το 2003 μεγάλη δενδροφύτευση στο χωριό (300 δένδρα) όπως επίσης κατασκεύασε το γραφικό μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκκλήσι της Παναγίας με πέτρα {καλντερίμι} και σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου επισκεύασε το καλντερίμι του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Κυριάκο.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεθίου αριθμεί 110 Μέλη και το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο το απαρτίζουν οι:
•Πρόεδρος: Χριστίνα Σπηλιώτη Νικολή
•Αντ/δρος: Ευάγγελος Δέμης
•Γραμματέας: Φωτεινή Καραμάνου
•Ταμίας: Νίκος Παπαδόπουλος
• Μέλη: Ιωάννης Σκαπεντζής, Δημήτρης Ψαράκης, Ιωάννης Ψαράκης

Οδηγός Προστασίας - Μέδουσες

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

sos_15900

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης