Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου είναι σωματείο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Γεωργίας. Ιδρύθηκε το 1976 με έδρα το Ξυλόκαστρο. Σκοπός του Συλλόγου είναι η οργάνωση των κυνηγών, η τήρηση των ισχυουσών διατάξεων Θήρας και η διατήρηση και ανάπτυξη - εμπλουτισμός του Θηραματικού πλούτου της περιοχής. Ο Σύλλογος μας καλύπτει την κυνηγετική περιφέρεια του Δήμου Ξυλοκάστρου, του Δήμου Ευρωστίνης και του Δήμου Φενεού.

Κάποιες από τις δραστηριότητες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου είναι οι σπορές που γίνονται για να υπάρχει τροφή για τα θηράματα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, σπορές ακαλλιέργητων στρεμμάτων για το ενδημικό θήραμα (λαγός-πέρδικα), το τάισμα των κοπαδιών (αγριόχηνες) σε εποχή που υπάρχουν χιόνια και τα κοπάδια είναι ταλαιπωρημένα, λόγω των μεγάλων αποστάσεων που διανύουν, όπως επίσης και η φύλαξη του Θηράματος από υπαλλήλους του Συλλόγου και της Γ'. Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, οι οποίοι πληρώνονται από τις συνδρομές των μελών του Συλλόγου.

Άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου είναι οι δενδροφυτεύσεις που κάνουν τα μέλη μας, η διατήρηση των καταφυγίων κυνηγών, η κατασκευή πέτρινης παραδοσιακής βρύσης στη Ζήρεια, η φύλαξη των δασών και σε περίπτωση ανάγκης η βοήθεια μας προς την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου συμμετέχει με ενέργειες του σε ανθρωπιστικές βοήθειες όταν του δίνεται η δυνατότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει αφιλοκερδώς σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες του Συλλόγου. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου έχει 835 μέλη περίπου, και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Υπάγεται και ελέγχεται οικονομικώς από το Δασαρχείο Ξυλοκάστρου.
Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από:
1. Κολοτούρος Λάμπρος ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2. Αλογογιάννης Παναγιώτης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
3. Σιώκος Δημήτριος ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
4. Ταρνάρης Κων/νος ΤΑΜΙΑΣ
5. Δούρης Κων/νος ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ
6. Αθανασίου Ευστάθιος ΜΕΛΟΣ Α'
7. Χώλεσης Κων/νος ΜΕΛΟΣ Β'

Οδηγός Προστασίας - Μέδουσες

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

sos_15900

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης