Skip to main content
Ο Πευκιάς είναι αυτό ακριβώς που φέρει το όνομα και συνάμα η ιστορία του.

Παραλία Πευκιά

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Πευκιάς είναι αυτό ακριβώς που φέρει το όνομα και συνάμα η ιστορία του. Πρόκειται για τον απόλυτο προορισμό που όσες φορές κι αν σε φιλοξενήσει, δεν είναι σίγουρα αρκετές. Η τεράστια ακτογραμμή συναντά το πράσινο του δάσους και συνθέτει ένα πολύχρωμο σκηνικό από θάλασσα, πεύκα, λεπτό βότσαλο, ξύλινα παγκάκια και αμέτρητες ψάθες σε όλο το μήκος της παραλίας. 

Εντός του Πευκιά θα βρεις οργανωμένες γωνιές (τέσσερις σε αριθμό, μάλιστα) αλλά και πολλές ανοργάνωτες, ώστε να κάνεις το μπάνιο σου με καφέ στην ξαπλώστρα, ξεκούραση μέχρι το βράδυ ή «αγκαλιά» με το αγαπημένο σου βιβλίο, κάπου λίγο πιο απόμερα. 

Τι να περιμένεις:

  • Πεντακάθαρη θάλασσα:  Οι θάλασσες του Πευκιά, πέρα από την ομορφιά τους, είναι γνωστές για τα καθαρά τους νερά. Μάλιστα, σχεδόν κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη θάλασσα κατακτά τη «γαλάζια σημαία», που πιστοποιεί αυτήν ακριβώς την καθαρότητα.
  • Βάθος:  Τόσο στις υπόλοιπες, όσο και σε αυτή, θα δεις ότι λίγα μόλις βήματα αφού πατήσεις το πόδι σου στη θάλασσα, αυτή βαθαίνει σχετικά απότομα. 
  • Ντουζιέρες: Σε αρκετά σημεία της παραλίας θα έχεις την ευκαιρία να αφαιρέσεις από πάνω σου το αλάτι με ένα σύντομο ντουζ και να παρατείνεις την παραμονή σου, χωρίς δερματικές ενοχλήσεις. 
  • Beach bars: Στην τοποθεσία υπάρχουν τρία δημοτικά beach bars. Το πρώτο θα το βρεις λίγο μετά την είσοδο του Πευκιά, το δεύτερο βρίσκεται περίπου στη μέση του δάσους, ενώ το τρίτο είναι στην ευθεία της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας. Υπάρχει κι ένα ακόμη beach bar, το οποίο είναι ιδιωτικό και ανήκει στο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενείται και η βίλα Σικελιανού. 
  • Εύκολη πρόσβαση: Η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη. Μπορεί κανείς να ξεκινήσει τη βόλτα του από όποιο σημείο θέλει ή να επιλέξει μια από τις εισόδους του Πευκιά, ώστε να μεταβεί στην παραλία. Οι ράμπες στις εισόδους κάνουν εξαιρετικά εύκολη την πρόσβαση και για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.