Skip to main content
Αν «διψάς» για θάλασσα, αλλά δεν θέλεις ούτε πολλή φασαρία, αλλά ούτε και απόλυτη ησυχία, σου προτείνουμε την παραλία της Λυγιάς.

Παραλία Λυγιάς - Αγία Βαρβάρα

Καλώς ήρθες στη Λυγιά! Αν «διψάς» για θάλασσα, αλλά δεν θέλεις ούτε πολλή φασαρία, αλλά ούτε και απόλυτη ησυχία, σου προτείνουμε την παραλία της Λυγιάς. Θα τη βρεις εκατέρωθεν της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για ένα περιβάλλον γεμάτο από βότσαλα, όπως είναι και οι περισσότερες παραλίες της περιοχής, που συνήθως φιλοξενεί οικογένειες, ζευγάρια και ανθρώπους μεγαλύτερες ηλικίας. 

Τι να περιμένεις:

  • Ρείκια - Τα δενδράκια που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο χαρίζουν φυσική σκιά στους θαμώνες. Ωστόσο, η δική σου ομπρέλα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια αρκετά ευρύχωρη παραλία, που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς λουόμενους. 
  • Εύκολη πρόσβαση -  Η πρόσβασή σου στην παραλία είναι πολύ εύκολη. Μπορείς να εισέλθεις σε αυτήν είτε από τα τσιμεντένια σκαλάκια που θα βρεις πίσω ακριβώς από τη στάση του λεωφορείου, είτε από τις ράμπες που βρίσκονται περίπου στη μέση της παραλίας. 
  • Στάση λεωφορείου: Το ΚΤΕΛ που έρχεται από την Κόρινθο κάνει στάση στη συγκεκριμένη παραλία, οπότε η απουσία μεταφορικού μέσου δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Απλώς χρειάζεται προγραμματισμό, καθώς το λεωφορείο περνάει ανά ώρα. 

Τι να έχεις κατά νου:

  • Φέρε μαζί σου νερό – Επειδή δεν θα βρεις σε απόσταση αναπνοής κάποιο περίπτερο ή μπακάλικο, προτείνουμε να φέρεις μαζί σου ό,τι θα χρειαστείς από νερό ή χυμό, ώστε να μην αφυδατωθείς!