Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Κοινωνική Μέριμνα | Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 17:56

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 

Η μεγάλη οικονομική κρίση, εξελίσσεται ραγδαία σε ανθρωπιστική κρίση, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αποφάσισε και υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας :

 

 1. Τα τελευταία χρόνια δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη και καθιέρωσε κοινωνικό τιμολόγιο (έκπτωση 50% για ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, μονογονεικές οικογένειες, απόρους).

 2. Κατάργησε τα τέλη της αγροτικής οδοποιίας από την 1-1-2012 για την οικονομική ανακούφιση των αγροτών μας, που βιώνουν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.

 3. Μείωσε 20 – 40 % τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

 4. Μείωσε το τιμολόγιο του πόσιμου νερού :
  α) κατά 10% στη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου για τις «λαϊκές» καταναλώσεις 30-100 κ.μ.
  β) έως και 80% στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
  γ) κατά 15% στους επαγγελματίες που πληρώνουν έγκαιρα
  δ) κατά 50% στους ΑΜΕΑ, απόρους πολύτεκνους, μονογονεικές οικογένειες)
     παρ’ όλο που η ΔΕΗ επιμένει να χρεώνει τις ΔΕΥΑ με το οικιακό τιμολόγιο.
  ε) κατά 30% σε τρίτεκνες οικογένειες
  στ) κατά 100% σε απόρους – αναξιοπαθούντες
  ζ) κατά 50% σε μακροχρόνια άνεργους
  η) κατά 30% σε υπερήλικες άνω των 75 ετών

 5. Μείωσε τα τέλη κατάληψης των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων :
  α) από 3,5% -17% για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου, εκτός της πόλης
     του Ξυλοκάστρου και
  β) από 14,5% -20% για το Δερβένι και τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
  γ) από 18-22% των τελών κατάληψης για τα ψυγεία των περιπτέρων και των
     καταστημάτων.

 6. Ίδρυσε Κοινωνικό Παντοπωλείο (συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών, βιβλίων κ.λ.π. σε απόρους συμπολίτες μας).

 7. Μοίρασε τρόφιμα σε απόρους σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 8. Ίδρυσε Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας (στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι, για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα).

 9. Έκανε πολλές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 10. Έκανε πολλές ημερίδες προληπτικής ιατρικής (οστεοπόρωση, μέτρηση οστικής πυκνότητας, σωστή διατροφή, ψηφιακή μαστογραφία κ.λ.π.)

 11. Ίδρυσε και λειτουργεί Ειδικό Σχολείο στη Συκιά για παιδιά με ειδικές ανάγκες προσφέροντας πολύτιμες κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Δυτική Κορινθία.

 12. Διαθέτει ασθενοφόρο όχημα για την μεταφορά δημοτών μας σε νοσηλευτικά ιδρύματα, εξεταστικά και διαγνωστικά κέντρα.

 Χωρίς πόρους, χωρίς προσωπικό, χωρίς θεσμική και νομική κατοχύρωση και με αντίπαλο την απίστευτη γραφειοκρατία δίνουμε καθημερινά την μάχη για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

    Διαβάστηκε 5362 φορές

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης