Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Αιτήσεις για την παροχή δωρεάν φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο

Κοινωνική Μέριμνα | Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 11:46

Το   ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ είναι μία από τις δράσεις  κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου.  Σκοπός αυτού του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η παροχή  φαρμάκων δωρεάν σε αυτούς που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν ή δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλιστικό ταμείο, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Προϋποθέσεις δικαιούχων
1. Εντοπιότητα: Δημότες που διαμένουν στα όρια του Δήμου.
2. Η Ασφαλιστική Κατάσταση: Προϋπόθεση είναι η ανυπαρξία ασφαλιστικής κάλυψης
3. Κατάσταση Υγείας: Παθολογικά προβλήματα.
4. Επαγγελματική κατάσταση-προστατευόμενα μέλη:
• Συνδημότες χωρίς ασφάλιση λόγω οφειλών στο ασφαλιστικό τους ταμείο.
• Άποροι που δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα
• Άνεργοι
• Εργαζόμενοι χωρίς τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης
• Ανήλικα τέκνα
5. Οικονομική και περιουσιακή κατάσταση:
Οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου ή των μελών της οικογένειας που αιτείται τις παροχές του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ» πρέπει να αποδεικνύουν πραγματική ένδεια κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ 10/10/2016
για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου
στο γραφείο  του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης»  (ισόγειο Δημαρχείου Ξυλοκάστρου)
Υπεύθυνη : κ. Γ. Κανελλάκη Γιώτα Τηλ: 2743360228
για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου,
Υπεύθυνη : κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία, Τηλ: 2743360118

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου (την παραλαμβάνει από την Υπηρεσία του Δήμου)
2. Ταυτότητα-Διαβατήριο
3. Βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι
4. Εκκαθαριστικό εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση γιατί δεν έχει εισοδήματα.
5. Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Σε περίπτωση αστέγων η κατοικία πιστοποιείται με κοινωνική έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού ύστερα από έρευνα.
6. Ιατρική γνωμάτευση
7. Για ανήλικους πιστοποιητικό γέννησης
8. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
9. Νόμιμα δικαιολογητικά για (μετανάστες, πολιτικούς πρόσφυγες, ομογενείς).
Οι αλλοδαποί (οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες κ.ά.) εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνον με εισήγηση των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η οποία διατηρεί ιδιαίτερο αρχείο. Επίσης, η ίδια υπηρεσία αντιμετωπίζει τα επείγοντα περιστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος και σε συνεννόηση με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Διαβάστηκε 918 φορές

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης