Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

mobility.2017

Ποδηλατικές Διαδρομές στο Δήμο μας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας | Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 10:38

Ποδηλατικές Διαδρομές στο Δήμο μας

Διαδρομή 1. Διμηνιό
Προορισμός Άνω Διμηνιό
Περιγραφή 23.0 km Υψομετρικά +196μ / -200μ,
Μικρής προς μέτριας Δυσκολίας.
Όμορφη διαδρομή μέσα σε ελαιώνες και εκτάσεις εσπεριδοειδων (λεμονιές-πορτοκαλιές) με σημεία με ωραία αμφιθεατρική θέα στο κορινθιακό κόλπο.

 

Διαδρομή 2 .Καμάρι Συκιά
Προορισμός Καμάρι
Περιγραφή 18.8 km +103 m / -102 m.
Μικρής Δυσκολίας.
Eύκολη και κοντινή διαδρομή που προσφέρεται για χαλαρή ποδηλατοβόλτα σε δρόμους με ήπιας κυκλοφορίας.Η διαδρομή αυτή προσφέρει μια αίσθηση ασφάλεια στο ποδηλάτη.Η διαδρομή μπορεί να γίνει και μικρότερη αν παρακάμψουμε είτε το καμάρι είτε τη Συκιά.

 

Διαδρομή 3 Ζεμενό
Προορισμός Ζεμενό
Περιγραφή 37.1 km +882 m / -881 m
Αρκετής Δυσκολίας.
Απαιτητική άλλα πολύ όμορφη διαδρομή στην ημιορεινή Κορινθία μέσα σε αγροτικές περιοχές με ελαιώνες και καλλιέργειες της ξακουστής  κορινθιακής σταφίδας.Η διαδρομή καταλήγει σε ένα παραδοσιακό ορεινό χωρίο το Ζεμενό από όπου μπορείς να δεις όλο το κορινθιακό κόλπο μέχρι το Λουτράκι και τις αλκυονίδες νήσους

 

Διαδρομή 4 Αρχαία Πελλήνη
Προορισμός Ζουγρα
Περιγραφή 32.0 km +780 m / -780 m
Αρκετής Δυσκολίας.
Απαιτητική διαδρομή στην ημιορεινή Κορινθία με ιδιαίτερα όμορφα τοπία και με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η διαδρομή καταλήγει στο χωρίο Πελλήνη εκεί που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη - κράτος Πελλήνη.
Αρχαία Πελλήνη

 

Διαδρομή 5 Επίσκεψη στους Σιδηροδρομικους Σταθμούς
Προορισμός Λυκοποριά - Μελλίσι
Περιγραφή 27.6 km +168 m / -169 m
Μέτριας Δυσκολίας.
Παραλιακή διαδρομή διπλά στη θάλασσα  πού περνάει από τούς παλιούς σιδιροδρομικους σταθμούς Πιτσών και Λυκοποριάς οι οποίοι διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι "μνημεία" της νεότερης ιστορίας της περιοχής. Οι σταθμοί αυτοί έχουν και εικαστικό  ενδιαφέρον.

Οι ποδηλατικές διαδρομές και τα κείμενα ανήκουν στον συνδημότη μας και καλό φίλο του ποδήλατου Κώστα Βαρβιτσιώτη.

    Διαβάστηκε 1832 φορές

banner.mobility.week

banner.mobility.week

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης