Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

mobility.2017

Δελτίο τύπου Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας | Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 11:41
logo-EuMobWeek gr

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και ποιοτητας ζωής των δημοτών, συμμετέχει ενεργά και εφέτος στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ) από τις 16 ως τις 22 Σεπτεμβρίου.
Η ΕΕΚ αποτελεί μια καινοτόμο δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα στον αστικό ιστό των πόλεων και ταυτόχρονα προωθεί την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Φέτος, στο επίκεντρο της ΕΕΚ είναι η οικονομική ανάπτυξη μέσω της προώθησης εναλλακτικών τροπών μετακίνησης.

Το κεντρικό σύνθημα είναι: «Έξυπνη Κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία» (Smart Mobility. Strong Economy). Η έξυπνη επιλογή μεταξύ των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς, βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητας μας εξοικονομώντας χρήματα για τους εαυτούς μας και για την πόλη, βελτιώνοντας την υγεία μας και βοηθώντας το περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή με τις φετινές δράσεις της για την Εβδομάδα Κινητικότητας και με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (Πέμπτη, 22/9) αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και στην ενθάρρυνσή τους να επιλέγουν βιώσιμα μέσα μετακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους συνδημότες μας να επιλέγουν τα ΜΜΜ (προαστιακό, ΚΤΕΛ), το περπάτημα και το ποδήλατο, συνειδητοποιώντας ότι έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε μια πόλη πιο καθαρή, ασφαλέστερη, λιγότερο επιβαρυμένη κυκλοφοριακά και πιο φιλική για μας και τους επισκέπτες μας.

Ειδικά, στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ας δώσουμε το έναυσμα για έναν γόνιμο προβληματισμό για έξυπνες και περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές καθημερινής μετακίνησης. Ας σχεδιάσουμε «εξυπνότερα» την επόμενη διαδρομή μας.

Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία #mobilityweek

ΔΡΑΣΕΙΣ 2016

 1. Συστήνεται ομάδα εργασίας βιώσιμης κινητικότητας στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
 2. Διοργανώνονται επισκέψεις στα σχολεία του Δερβενιού, όπως έγινε πέρυσι σε όλα τα σχολεία του Ξυλοκάστρου, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ΕΕΚ και τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας.
 3. Θα ακολουθήσει ποδηλατάδα ακολουθώντας μια γραφικής διαδρομή εντός του Δερβενίου
 4. Θα μοιρασθούν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες με έμφαση το κεντρικό σύνθημα της ΕΕΚ.
 5. Θα διακινηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό με έμφαση στην βιώσιμη κινητικότητα στο δήμο μας
 6. Τοποθετούνται σχάρες στάθμευσης ποδηλάτων σε κεντρικά σημεία του Ξυλοκάστρου (σχολεία, γήπεδα, κλπ)
 7. Εκμεταλλευόμενοι τις νέες τεχνολογίες, τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία του Ξυλοκάστρου & του Δερβενιού ενημερωτικές οθόνες πολυμεσικών πληροφοριών για την άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού
 8. Δημιουργείται σημείο ανακύκλωσης ποδηλάτων και εξαρτημάτων υπό την διαχείριση της Ομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας
 9. Δημιουργία microsite στο επίσημο site του Δήμου και διαδικτυακή καμπάνια καθ’ όλη την διάρκεια της ΕΕΚ (16-22/9) στα social media του Δήμου   
 10. Προώθηση του συστήματος των Δημοτικών Δανειστικών ποδηλάτων
 11. Αναβάθμιση και προώθηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής
    Διαβάστηκε 755 φορές

banner.mobility.week

banner.mobility.week

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης