Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

mobility.2017

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας | Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 11:45

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργάνωσε δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ).Τη φετινή χρονιά, επιλέχθηκε ως επίκεντρο των δράσεων το Δερβένι. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευαισθησία δημοτών και Δήμου σε θέματα βιώσιμης μετακίνησης και αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τις διαστάσεις «Έξυπνης Κινητικότητας&Ισχυρής Οικονομίας»(«Smart Mobility. Strong Economy.» - σύνθημα της ΕΕΚ για το 2016).

Η επιτυχημένη περσινή συμμετοχή του Δήμου, τον κατέταξε ανάμεσα στις 53 ελληνικές πόλεις που συμμετείχαν και συγχρόνως ανάμεσα στους 16Δήμους που θα επιχορηγηθούν με το ποσό των 10.000 € από το ΥΠ.Ε.Ν.και το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίηση σχετικών δράσεων.(κυρίως εγκατάστασης μόνιμων υποδομών στο Δήμο, π.χ. αναβάθμιση και δημιουργία νέων στάσεων ΜΜΜ).

Αναφορικά με τις υπόλοιπες δράσεις για την ΕΕΚ:

Διοργανώθηκαν επισκέψεις στα σχολεία του Δερβενιού, όπως έγινε πέρυσι σε όλα τα σχολεία του Ξυλοκάστρου, με τη συμμετοχή των τάξεων Δ', Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και 1ης,2ης,3ης τάξης Γυμνασίου, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ΕΕΚ και τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας 

Ακολούθησε ποδηλατάδα σε μια γραφική διαδρομή εντός του Δερβενίου, με παράλληλο αποκλεισμό της Παλιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) για μια ώρα.

Διακινήθηκε, από τους εθελοντές του ευρωπαϊκού προγράμματος εθελοντισμού (European Voluntary Service - EVS),έντυπο ενημερωτικό υλικό στις κεντρικές πλατείες του Ξυλοκάστρου & του Δερβενίου με έμφαση στην βιώσιμη κινητικότητα στο Δήμο.

6

Αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Ξυλοκάστρου & του Δερβενίου (στα καταστήματα ΚΕΠ), ενημερωτικές οθόνες πληροφοριών για την άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

unnamed

unωσδnamed

Δημιουργήθηκε microsite Βιώσιμης Κινητικότητας (http://www.xylokastro.gov.gr/parousiasi-dimou/kinitikotita-news), στο επίσημο site του Δήμου, όπου οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιώσιμη κινητικότητα στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Παράλληλα, διενεργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Τέλος, προωθήθηκε το σύστημα των Δημοτικών Δανειστικών ποδηλάτων & του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής μέσω των επισκέψεων στα σχολεία, των φυλλαδίων που διακινήθηκαν, μέσω microsite αλλά και οθόνες ενημέρωσης πολυμέσων.

Επιπλέον, δημιουργείται σημείο ανακύκλωσης ποδηλάτων και εξαρτημάτων έτσι ώστε να προωθηθεί ταυτόχρονα η ανακύκλωση &ορθολογική διαχείριση των υλικών.

Συστήνεται Ομάδα Εργασίας βιώσιμης κινητικότητας στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με αντικείμενο την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης (διενέργεια ερευνών κοινής γνώμης, λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής & Δημοτικών Δανειστικών Ποδηλάτων, κ.α.)

Η δημοτική αρχή επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής των δημοτών,παροτρύνει όλες τις ιδιωτικές ή δημόσιες οργανώσεις, τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου που επιθυμούν να προωθήσουν την αλλαγή συμπεριφοράςτων συνδημοτών μας προς μια πιο βιώσιμη νοοτροπία αστικής κινητικότητας να εγγράφουν στο σύνδεσμο της δράσης. (http://mobility-action.mobilityweek.eu/login.php )

    Διαβάστηκε 1026 φορές

banner.mobility.week

banner.mobility.week

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης