Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

mobility.2017

«Επιλέγω.Αλλάζω.Συνδυάζω.»: εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης-εκδηλώσεις του Δήμου

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας | Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 20:31

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «υποδέχεται» την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ). Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καθιερώθηκε το 2002 και έχει στόχο την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών στην προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους. Κάθε χρόνο, η ΕΕΚ εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί το σύνθημα «Επιλέγω.Αλλάζω.Συνδυάζω.» (Choose.Change.Combine.) στοχεύοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 1600 πόλεις και φορείς, από 42 χώρες. Ο δήμος μας είναι ένας από τους 39 στην Ελλάδα που συμμετέχει ενεργά στο συγκεκριμένο πρόγραμμαυλοποιώντας δράσεις που έχουν ως στόχο τη σταδιακή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Λιγότερος θόρυβος, πιο καθαρός αέρας, περισσότερος χώρος για πεζούς και ποδηλάτες, περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, πιο φιλόξενη πόλη. Στο πλαίσιο αυτό και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο Δήμο, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, αφορούν:

  1. Διαδικτυακή Καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για τα οφέλη της Βιώσιμης Κινητικότητας και επικοινωνία σε όλα τα μέσα του Δήμου (website, social media) 
  2. Επίσκεψη στα σχολεία και ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και ιδιαίτερα των προσφιλών ποδηλάτων & πατινιών και οδηγίες για ασφαλή μετακίνηση από κλιμάκιο της Τροχαίας
  3. Προκήρυξη Διαγωνισμού Έκθεσης στα Γυμνάσια και Ζωγραφικής στα Δημοτικά του Δήμου με θέμα «Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο» και βράβευση των διακριθέντων.
  4. Κεντρική Εκδήλωση στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» με παρουσίαση του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της σημασίας της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο. 
  5. Περίπατο και ποδηλατάδα, κατά μήκος της παραλιακής οδού με τερματισμό στην πλατεία του Αγ. Βλάσιου (μετά το πέρας της κεντρικής εκδήλωσης). Οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν το αναμνηστικό banner του Δήμου για την ΕΕΚ.
  6. Συμβολικό «πρασίνισμα» μιας θέσης παρκινγκ στο κέντρο της πόλης ώστε να αναδείξουμε την αποφόρτιση του κέντρου από τη ρύπανση και το θόρυβο των αυτοκινήτων. 
  7. Απομάκρυνση σταθμευμένων αυτοκινήτων επί του ποδηλατοδρόμου, τονίζοντας την συνύπαρξη πεζών, ποδηλάτων και λοιπών μέσων. 
  8. Προώθηση του προγράμματος Δημοτικών Δανειστικών Ποδηλάτων από τον Ποδηλατικό Σταθμό Ξυλοκάστρου.
    Διαβάστηκε 2767 φορές

banner.mobility.week

banner.mobility.week

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης