Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

mobility.2017

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας | Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 09:42

parko.kikloforiakis

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, αποτελεί το μοναδικό θεματικό πάρκο για την κυκλοφοριακή αγωγή στην Βόρεια Πελοπόννησο. Βρίσκεται στην περιοχή της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο «Ξύλινο Πάρκο» Άθλησης – Αναψυχής – Επιμόρφωσης, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2002.

Από τότε, οι μαθήτριες/ες που επισκέπτονται το πάρκο βιώνουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού. Η κατάρτισή τους γίνεται σε θέματα Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας εφαρμόζοντας στην πράξη τον ΚΟΚ. Στόχος είναι οι μικροί μας φίλοι να αναπτύξουν στάσεις και δεξιότητες καλής οδικής συμπεριφοράς, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στις πραγματικές συνθήκες, είτε πεζοί, είτε με ποδήλατο.

Στο χώρο του πάρκου υπάρχουν δρόμοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Διατίθεται επίσης τροχαίος εξοπλισμός, όπως ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα.
Η προώθηση της χρήσης του ποδήλατου μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος του πάρκου, σε συνδυασμό με το σύστημα Δημοτικών Δανειστικών Ποδηλάτων, ενισχύει την πολυτροπικότητα στις μετακινήσεις στο Δήμο μας.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο λειτουργίας του Πάρκου Δημοτικό Υπάλληλο κο Σαλωνίτη Ιωάννη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής

    Διαβάστηκε 2031 φορές

banner.mobility.week

banner.mobility.week

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης