Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Δήλωση Γέννησης

Ληξιαρχείο | Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 13:10

Κάθε γέννηση που συμβαίνει ως γεγονός στα όρια του Δήμου δηλώνεται στο Ληξιαρχείο του Δήμου
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Ιατρικό Πιστοποιητικό γέννησης (κλινικής ή νοσοκομείου)
  2. Αστυνομικές ταυτότητες των γονέων
  3. Πράξη προσδιορισμού επωνύμου τέκνων, (αν πρόκειται για το 1ο παιδί) που ήδη υπάρχει από την τέλεση του γάμου των γονέων (Πολλές φορές η πράξη προσδιορισμού επωνύμου τέκνων αναφέρεται στη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου)
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Οι αλλοδαποί, χρειάζεται να προσκομίσουν διαβατήρια, μεταφρασμένα πιστοποιητικά ή μεταφρασμένο πιστοποιητικό γάμου.
Προθεσμία Δήλωσης: Εντός 10 ημερών από τον τοκετό
Εκπρόθεσμη δήλωση: Από 11η ημέρα μέχρι και 100η παράβολο αξίας 4,5 €
Μετά την 100η ημέρα παράβολο αξίας 13,5 €
Υπόχρεοι για τη δήλωση: Ο πατέρας, ο γιατρός, η μαία, η μητέρα και κάθε τρίτος που αποδεδειγμένα παραστάθηκε στον τοκετό. Η δήλωση μπορεί να γίνει και από άλλο πρόσωπο εφοδιασμένο με ειδική εντολή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

  • Αν πρόκειται για το 1ο παιδί και οι γονείς έχουν διαφορετικές οικογενειακές μερίδες πρέπει να κάνουν κοινή δήλωση για την δημοτικότητα του παιδιού μέσα στην προθεσμία δήλωσης της γέννησης (άρθρο 15 του ν. 3463/2006)
  • Αν δεν γίνει δήλωση δημοτικότητας μέσα στο 10ημερο από την γέννηση, το παιδί παίρνει την δημοτικότητα του πατέρα
    Διαβάστηκε 1649 φορές

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης