Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Δικαιολογητικά για το χαρακτηρισμό ενός τυφλού οικοπέδου ως οικοδομήσιμου

Πολεοδομία | Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 11:50
 1. Αίτηση ενδιαφερομένου
 2. Τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα: 1:200 και 1:500 με κλείσιμο των ομόρων οικοπέδων
 3. Επικυρωμένο συμβόλαιο (εάν το Δ/γμα ρυμοτομίας είναι παλαιό για να αποδειχθεί ότι δεν έχει γίνει υπαίτια κατάτμηση μετά τον Ν.Δ.690/48, είναι δυνατόν να χρειαστούν και όλα τα προηγούμενα συμβόλαια μέχρι το 1948)
 4. Τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει το συμβόλαιο, αν υπάρχει
 5. Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το Υποθηκοφυλακείο.
 6. Τεχνική έκθεση.
 7. Αμοιβές.

Αναγνώριση ιδιωτικών οδών εντός εγκεκριμένου σχεδίου Πόλης υφισταμένων μετά το έτος 1923
Χρειάζεται απόφαση Περιφερειάρχη για την ανάγκη διατήρησης αυτών των οδών για την είσοδο σε ανεξάρτητες αποκεκλισμένες ιδιοκτησίες νόμιμα κατατμημένες.

Απαιτούνται:

 1. Παλαιά συμβόλαια προ του 1923
 2. Τοπογραφικό διάγραμμα με αποτύπωση των ιδιοκτησιών εκατέρωθεν της οδού για τον έλεγχο της πρόσβασής τους
 3. Αντίγραφο από αεροφωτογραφίες
 4. Αμοιβές.

Δρόμοι εκτός σχεδίου, προϋφιστάμενοι του έτους 1923

 1. Αίτηση
 2. Τοπογραφικό διάγραμμα του δρόμου με απόσπασμα χάρτη Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5000
 3. Παλιές αεροφωτογραφίες.
 4. Παλιά συμβόλαια.
 5. Βεβαίωση ότι ο δρόμος συντηρείται από το Δήμο.
 6. Οτιδήποτε άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει την παλαιότητα του δρόμου.
    Διαβάστηκε 1194 φορές

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης