Skip to main content

Θες να μιλήσεις? ΤΩΡΑ μπορείς! 116-111 Ευρωπαϊκή Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων

24 Ιουνίου 2011

«Μη σηκώνεις μόνος σου το βάρος. Σήκωσε το ακουστικό σου», το μήνυμα προς παιδιά και εφήβους από τη δωρεάν ευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή στήριξης 116-111, η οποία πλέον κατοχυρώθηκε και στην Ελλάδα όπως ισχύει σε άλλες 13 χώρες και λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία της ΕΨΥΠΕ.

116111_1 116111_2

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Αν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι μέρες και ώρες που μπορείς να καλέσεις είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 20:30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Στη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. Για εμάς όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι το ίδιο σημαντικά. Μη διστάσεις λοιπόν να τηλεφωνήσεις αν έχεις ανησυχίες για το μέλλον σου, αν βρίσκεις δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς ή τους φίλους σου, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην οικογένεια, όπως χωρισμό των γονιών, θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή αν απλά νιώθεις φοβισμένος. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

Όταν είσαι μόνος, κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία μοιάζει αξεπέραστη. Μαζί όμως, μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για εσένα. Γιατί στο 116 111, πίσω από κάθε γραμμή υπάρχει κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για όσα σε απασχολούν.

Με ένα τηλεφώνημα έχεις δίπλα σου ειδικούς σύμβουλους ψυχικής υγείας. Αν θέλεις, τηλεφώνησε ανώνυμα. Για κάθε κλήση τηρούμε απόλυτη εχεμύθεια. Οι σύμβουλοι ενεργούν μόνο εάν νιώσουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη και αφού πρώτα συζητήσουν μαζί σου γι’ αυτό.

Σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο θα βρεις πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε αφορούν.

Αν είσαι γονιός ή ενήλικας και θέλεις να μιλήσεις για κάποιο θέμα σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο μπορείς να τηλεφωνήσεις στη «Γραμμή-Σύνδεσμο 801 801 1177». 

Ανωνυμία: Όταν μας τηλεφωνείς, δεν είσαι υποχρεωμένος να δίνεις όνομα, διεύθυνση ή άλλα δεδομένα που θα σε κάνουν αναγνωρίσιμο

Εμπιστευτικότητα: Δεν μεταφέρουμε σε άλλους το περιεχόμενο των συνομιλιών, εκτός αν το θέλεις εσύ. Αν όμως ανησυχήσουμε για την ασφάλεια τη δική σου ή κάποιου άλλου, θα σου μιλήσουμε για την ανάγκη να το γνωρίζουν και άλλοι άνθρωποι. Οι σύμβουλοι θα ενεργήσουν μόνο εάν είναι επείγουσα ανάγκη και πρώτα θα σου μιλήσουν γι' αυτό

Διαθεσιμότητα: Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να σε ακούσουμε και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σου, όταν αισθάνεσαι ότι έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις και να μιλήσεις μαζί μας για θέματα που σε απασχολούν

Σεβασμός: Σεβόμαστε απόλυτα την προσωπικότητα και τις απόψεις σου, όποιες κι αν είναι αυτές, χωρίς να σε κρίνουμε

  • Στο διάστημα Ιουνίου 2005-Νοεμβρίου 2009 οι εισερχόμενες κλήσεις στη Γραμμή-Σύνδεσμο έφτασαν τις 35.350, αλλά λόγω ελλείψεως προσωπικού και τηλεφωνικών γραμμών -κάτι που επιβάλλεται τάχιστα να διορθωθεί- απαντήθηκαν συνολικά 13.546 κλήσεις. Η πλειοψηφία των καλούντων (68%) ήταν συγγενείς, δάσκαλοι, ειδικοί υγείας. Ο μικρότερος που έκανε κλήση (αφού είχε δει τηλεοπτικό σποτ) ήταν 6 ετών και κάλεσε γιατί ήταν μόνος στο σπίτι. Το 30% των κλήσεων προέρχεται από την επαρχία.
  • Στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ζουν σε νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Υπολογίζεται σε 12,4% το ποσοστό των παιδιών (0-17 ετών) που ζουν σε τέτοια νοικοκυριά.
  • Χιλιάδες παιδιά που έρχονται από τρίτες χώρες στην Ελλάδα με ή χωρίς τους γονείς, δεν βρίσκουν τις κατάλληλες υποδομές υποστήριξης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης.
  • Πολλά παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο πριν συμπληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση διατρέχοντας κίνδυνο εξαίρεσης και περιθωριοποίησης.

http://www.tilefonikigrammi.gr

Βοηθάει να μιλάς…

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα