Ο Δήμος Ξυλοκάστρου τιμά τον συμπολίτη του ποιητή και πεζογράφο Αργύρη Χιόνη

Εκδηλώσεις | Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 01:00

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει, το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 19:00 μ.μ. στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, προς τιμήν του συμπολίτη μας ποιητή και πεζογράφου Αργύρη Χιόνη (Κρατικό βραβείο διηγήματος 2009).
Για το έργο του θα μιλήσουν :
Κατερίνα Κωστίου – Καθηγήτρια Νεοελληνικής λογοτεχνίας του Παν. Πατρών, δοκιμιογράφος & κριτικός,
Μαρία Στασινοπούλου – Φιλόλογος, δοκιμιογράφος & κριτικός.
Ο Αργύρης Χιόνης θα διαβάσει κείμενά του!

Ο Αργύρης Χιόνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Από το 1982 μέχρι το 1992 εργάστηκε ως μεταφραστής στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες. Εδώ και δεκαοκτώ χρόνια μένει μόνιμα στο Τ.Δ. Θροφαρίου του Δήμου Ξυλοκάστρου.
Έχει γράψει πολλά ποιήματα και πεζά. Μεταξύ των κυριότερων βιβλίων του διακρίνουμε τα ακόλουθα: Απόπειρες φωτός, σχήματα απουσίας, μεταμορφώσεις λεκτικά τοπία, ο ακίνητος δρομέας, ιδεογράμματα κ.α.
Τα κυριότερα πεζογράφηματά του είναι: Ιστορίες μιας παλιάς εποχής που δεν ήρθε ακόμα, ο αφανής θρίαμβος της ομορφιάς, τα τρία μαγικά παραμύθια, όντα και μη όντα κ.α.
Το 2009 τιμάται με το Κρατικό Βραβείο διηγήματος με το έργο του «Το οριζόντιο ύψος και άλλες αφύσικες ιστορίες» από τις εκδόσεις Κίχλη.
Μεταξύ των άλλων πολυσχιδών δραστηριοτήτων του έχει μεταφράσει ποιήματα του Οκτάβιο Παζ και το έργο της Τζέιν Όστιν Περηφάνια και Προκατάληψη.

    Διαβάστηκε 2641 φορές

kep2.small

tm.240

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης