Skip to main content

Κινηματογράφος «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» | Πρόγραμμα Ταινιών

17. Juli 2024

 

Τετάρτη 24 Ιουλίου | 21:30

Γάτες στο μουσείο (Koty Ermitazha / Cats in the Museum) 

Animation | 2023, Διάρκεια: 83'

 O γάτος Βίνσεντ, παρέα με τον κολλητό του, τον ποντικό Μορίς, θα γλιτώσουν από μια μεγάλη πλημμύρα και θα καταλήξουν στο θρυλικό Μουσείο Ερμιτάζ. Εκεί, ο Βίνσεντ θα συναντήσει μια επίλεκτη ομάδα από γάτες με αποστολή τους να προστατεύουν τα έργα τέχνης από τα ποντίκια και άλλα παράσιτα. Η επικείμενη άφιξη της… πεντανόστιμης Μόνα Λίζα θέτει άπαντες σε συναγερμό! Τους μεν για να την προστατεύσουν, τους δε για να τη… δοκιμάσουν!!

Σκηνοθεσία: Βασίλι Ροβένσκι



Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Ιουλίου | 21:30

Οπενχάιμερ (Oppenheimer) 

Δραματική | 2023, Διάρκεια: 180'

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, του φυσικού που έμεινε στην Ιστορία ως ο «πατέρας της ατομικής βόμβας». Ο σκηνοθέτης, βασισμένος στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Ο Αμερικανός Προμηθέας: Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ», εστιάζει όχι τόσο σε μία τυπική βιογραφία του Οπενχάιμερ, αλλά στο τραγικό δίλημμα μεταξύ επιστήμης και πολιτικής. Στην καταλυτική συνδρομή αυτού του σύγχρονου Προμηθέα, που έδωσε στην ανθρωπότητα την ατομική φωτιά, αλλά όταν προσπάθησε να ελέγξει τη διασπορά της, προειδοποιώντας για τους τρομερούς κινδύνους από τη χρήση
της, προκάλεσε το μένος του πολιτικού συστήματος, το οποίο ως νέος Δίας τον τιμώρησε στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

«Τώρα έγινα ο Θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». Η ταινία ξεκινά και τελειώνει με αυτά τα λόγια από την Μπαγκαβάντ Γκίτα («Το Θείο Τραγούδι» - ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του Ινδουϊσμού). Κι αυτό γιατί επιχειρεί να εξηγήσει λογικά τον παραλογισμό του πολέμου. Της δημιουργίας ενός καταστροφικού για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη εργαλείου.

Το φιλμ έχει μια εκπληκτική ιστορία να διηγηθεί, που δεν είναι άλλη από τη μετατροπή της ανθρωπότητας σε αρχιτέκτονα του ίδιου της του αφανισμού.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν

Ηθοποιοί: Κίλιαν Μέρφι, Εμιλι Μπλαντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ματ Ντέιμον, Φλόρενς Πίου


Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Ιουλίου | 21:30

Κυνήγι γειτόνων (Open Season) 

Κωμωδία | 2023, Διάρκεια: 101'

Ένα τυπικό ζευγάρι Παριζιάνων, ο Σιμόν και η Αντελαΐντ, οριακά τα βγάζουν πλέον πέρα με δυο παιδιά στο μικροσκοπικό και πανάκριβο διαμέρισμά τους στο Παρίσι. Η υπερτίμηση, ο θόρυβος, το άγχος τούς έχουν γονατίσει. Μία απλή διερεύνηση για μετακόμιση στην επαρχία τους φέρνει μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία: ένα ονειρεμένο σπίτι, μία φάρμα, στη μέση του πουθενά βγήκε πολύ φθηνά για πώληση. Όταν το επισκέπτονται, η μεσίτρια τους δείχνει και τον κήπο τους: ναι, το γειτονικό δασύλλιο επίσης τους ανήκει! Η οικογένεια μετακομίζει περιχαρής, μέχρι που ακούγεται η πρώτη τουφεκιά. Είναι η εποχή κυνηγιού αγριογούρουνων και διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου τους, η μόνη περίοδος που όλο το χωριό έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στο δάσος, τα χωράφια, την αυλή τους και να κυνηγάει για έξι μήνες! Πώς θα επιβιώσει μία οικογένεια ανάμεσα σε αυτό το χάος;

Σκηνοθεσία: Αντονίν Φουρλόν & Φρεντερίκ Φορεστιέ

Ηθοποιοί: Nτιντιέ Μπουρντόν, Χακίμ Ζεμιλί, Kαμίγ Λου, Τερί Λερμίτ


Δευτέρα 29 & Τρίτη 30 Ιουλίου | 21:30

Priscilla

Βιογραφικό Δράμα | 2023, Διάρκεια: 113' 

 Μια διασκευή του βιβλίου της Πρισίλα Πρίσλεϊ «Elvis and Me», του 1985, προσεγγίζει τον Έλβις μέσα από το βλέμμα της συζύγου του και περιγράφει τη σχέση τους από τη γνωριμία τους μέχρι το συναινετικό, τελικά, διαζύγιο, παρά τα όσα ταραχώδη προηγήθηκαν

Όταν η έφηβη Priscilla Beaulieu συναντά τον Elvis Presley σε ένα πάρτι, ο άντρας που είναι ήδη ένας σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ γίνεται κάποιος εντελώς απροσδόκητος σε ιδιωτικές στιγμές: ένας συναρπαστικός σύντροφος, ένας σύμμαχος στη μοναξιά, ένας ευάλωτος καλύτερος φίλος. Μέσα από τα μάτια της Priscilla, η Σοφία Κόπολα αφηγείται την αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου, με την μεγάλη αγάπη αλλά και έναν ταραχώδη γάμο ανάμεσα στον Elvis & και την Πρισίλα, από την εποχή που υπηρετούσε στο στρατό μέχρι το ονειρεμένο κτήμα του, την Graceland.

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα

Ηθοποιοί: Κέιλι Σπέινι, Τζέικομπ Ελόρντι, Άρι Κοέν



Τετάρτη 31 Ιουλίου | 21:30

Ένα ταξίδι για πάπιες (Migration) 

Animation | 2023, Διάρκεια: 83'

Μία οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει και ενώ ο μπαμπάς Μακ χαίρεται που έχει την οικογένεια του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μία λίμνη της Νέας Αγγλίας, η μαμά Παμ λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της τον κόσμο ολόκληρο. Όταν αποδημητικές πάπιες αποβιβάζονται στη λίμνη τους με συναρπαστικές ιστορίες από μέρη μακρινά, η Παμ πείθει τον Μακ να φύγουν για ένα οικογενειακό ταξίδι με προορισμό την τροπική Τζαμάικα και ενδιάμεση στάση τη Ν. Υόρκη. Καθώς η οικογένεια φτάνει στον Νότο για τον χειμώνα, τα σχέδια τους ανατρέπονται. Η εμπειρία θα τους εμπνεύσει να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να ανοιχτούν σε νέες φιλίες, να καταφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονταν και να μάθουν απρόσμενα πράγματα ο ένας για τον άλλον και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σκηνοθεσία: Γκουίλο Χόμσι, Μπενζαμέν Ρενέ


 

 

 

Κατηγορία

Σχετικά έγγραφα


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.