Skip to main content

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Ιστιόπανα Αριστοναυτών

Αριστοναύτες 2024 | Ιστιόπανα Αριστοναυτών

ΑΝΑΠΝΟΕΣ

Εικαστική in situ εγκατάσταση με έργα ειδικά διαμορφωμένα για το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 από φοιτητές του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ένα απόσταγμα πειραματισμών με την αναπνοή ως θεμελιώδες συστατικό της κίνησης. Αναπνοές ενεργοποιούν σώματα και ο αέρας ξαναζωντανεύει φιγούρες και μοτίβα στα ιστιόπανα. Εισπνοή, εκπνοή - ρυθμικότητες με αέρα και στο βάθος ο προσωπικός ορίζοντας. Το project αποτελεί συνεργασία διδασκόντων και φοιτητών/τριών και εμπνέεται από την τοποθεσία. Με αφετηρία ελληνικά και ξένα ποιήματα, οι φοιτητές/τριες του μαθήματος “Σωματικές Προσεγγίσεις στην Performance” πειραματίστηκαν με την αναπνοή και την ενσώματη κίνηση δημιουργώντας χορογραφικά scores που αποτυπώθηκαν φωτογραφικά και αποτέλεσαν πρώτη ύλη για ψηφιακή επεξεργασία και οπτικούς πειραματισμούς από φοιτητές/τριες του μαθήματος “Εγκαταστάσεις και Ψηφιακά Μέσα”.

Επιμέλεια - Υλοποίηση: Βασίλης Ψαρράς, επίκουρος καθηγητής & Τζίνα Γιωτάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συμμετέχοντες/ουσες (Σωματικές Προσεγγίσεις στην Performance): Ελένη Διακουμέα, Πελαγία Δαγλαρτζή, Άντρεα Διογένους, Δημήτρης Καϊλίδης, Χρύσα Καλουδοπούλου, Μελίνα Καμάρα, Γιώργος Κοντός, Γλυκερία Κοριτσίδου, Φοίβος Μεμελετζόγλου, Αναστασία Νεαμονίτη, Μαρίνα Παπασταμάτη, Βασιλική Πασχάλη, Ευανθία Σκόνδρα, Αριάδνη Πολυχρονάκη.

Συμμετέχοντες/ουσες (Εγκαταστάσεις και Ψηφιακά Μέσα): Έκτορας Αδραμύτογλου, Κατερίνα Βένιου, Μάνος Δετοράκης, Νεφέλη-Κωνσταντίνα Κάσιου, Μαριάνθη Μπαρμπαρήγου.

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Ιστιόπανα Αριστοναυτών Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Ιστιόπανα Αριστοναυτών