Skip to main content

Ευχαριστήρια επιστολή συλλόγου Πελοποννησίων Νυρεμβέργης-Furth

26 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Με την επιστολή αυτή ο ενιαίος σύλλογος Πελοποννησίων και Στερεοελλαδιτών Νυρεμβέργης-Φύρτης και περιχώρων, θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για την θαυμάσια παρουσία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στο καθιερωμένο πανηγύρι της αδελφής πόλης  Φύρτ με το περίπτερό του. Ένα από τα ωραιότερα περίπτερα που στήθηκε με γερμανική ακρίβεια και ελληνική φαντασία.

Οι συμπατριώτες  μας, αλλά και οι γερμανοί φίλοι συμπολίτες μας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ντόπια Ξυλοκαστρίτικα προϊόντα. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασαν   το εξαιρετικό ελαιόλαδο, το κρασί οι μαρμελάδες και τα σαπούνια. Μεγάλη ζήτηση είχαν και οι βρώσιμες ελιές. 
Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και για την φυσική ομορφιά του Ξυλοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής. Τόσο το δάσος του Πευκιά με την αμμουδιά του, όσο και ο χιονισμένος ορεινός όγκος, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τις διακοπές τους.
Σε μία εποχή που η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές, τέτοιες δραστηριότητες αποτελούν ανάσα για την Ελλάδα και επάξια προβολή της πατρίδας μας στο εξωτερικό.  Αν πάψουμε να βλέπουμε τα πάντα με νούμερα, θα διαπιστώσουμε τη θετική και μόνο πλευρά της συμμετοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου στο τοπικό πανηγύρι. Σημειώνουμε ότι η επισκεψιμότητα του πανηγυριού αυτή τη χρονιά, άγγιξε το 1.200.000 επισκέπτες.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κ. Παναγιώτη Μαργαρίτη και Γιάννη Αντωνόπουλο, για την παρουσία τους καθ΄ όλο το διάστημα στο ελληνικό περίπτερο και για την άψογη συνεργασία τους με τους ντόπιους παράγοντες ( Δημαρχείο, δημοτικούς συμβούλους, εμπορικό επιμελητήριο, γερμανικούς και ελληνικούς συλλόγους και φορείς ). Επίσης το προσωπικό που εργάστηκε στο περίπτερο και προώθησε  με  ζήλο και υπευθυνότητα τα προϊόντα και τον τουρισμό της περιοχής του Ξυλοκάστρου.  
Με αυτές τις σκέψεις ελπίζουμε ότι θα σας έχουμε κοντά μας και την επόμενη χρονιά στο « Michaelis Kirchweih» του 2012.

Με εκτίμηση
 Ο Πρόεδρος

Διονύσιος Κωνσταντάτος

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα