Skip to main content

Εκδρομή του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βάρης στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας

20 Ιανουαρίου 2012

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, κέφι και όρεξη, η εκδρομή του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βάρης στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας. Στην εκδρομή συμμετείχαν 31 μαθητές και 3 καθηγητές, όλοι μέλη της ομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Λυκείου με τίτλο "Οι Εθνικοί Δρυμοί της Ελλάδος υπό την...προστασία μου".

Το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, στο οποίο λειτουργεί παράλληλα και ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, είχε φροντίσει για την δωρεάν φιλοξενία, την εστίαση των μαθητών καθώς και την παρουσίαση της προστατευόμενης τριγύρω περιοχής της Ζήρειας από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000,  τόσο με θεωρητική παρουσίαση, όσο και με επισκέψεις στο πεδίο.

Η ομάδα των μαθητών και καθηγητών ξεναγήθηκαν στην λίμνη Δασίου, στο οροπέδιο της Φλαμπουρίτσας, στο ορεινό χωριό Καρυά καθώς και στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, και έγινε λεπτομερής παρουσίαση της περιβάλλουσας χλωρίδας και πανίδας από τον υπεύθυνο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης του Κέντρου. Το βράδυ ακολούθησε πάρτυ για τα μέλη της ομάδας στο σαλέ του αθλητικού κέντρου που έμεινε ανοιχτό για την φιλοξενία της ομάδας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ξυλοκάστρου, τον Διευθυντή του Αθλητικού Κέντρου και όλο το προσωπικό που εργάσθηκε για να περάσουμε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού, μαθαίνοντας παράλληλα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το βουνό, το δάσος και την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Η αρχηγός της εκδρομής

Αικατερίνη Δάφνη

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα