Skip to main content

ΔΕΥΑΞ - Εργασίες καθαρισμού εσωτερικά του δικτύου ύδρευσης, στην Τοπική Κοινότητα Μελισσίου

20 Μαρτίου 2012

deyaxΗ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου (ΔΕΥΑΞ) σας ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού εσωτερικά του δικτύου ύδρευσης, στην Τοπική Κοινότητα Μελισσίου.

Τ’ αποτελέσματα του καθαρισμού στο 40% του δικτύου ύδρευσης, είναι άκρως ενθαρρυντικά, που σημαίνει ότι από το Πάσχα και μετά το νερό στις κατοικίες των δημοτών μας θα είναι διάφανο, διαυγές αλλά οπωσδήποτε μη πόσιμο.
Οι ανωτέρω εργασίες είναι προϋπόθεση, για την μελλοντική (στα άμεσα σχέδια της υπηρεσίας μας) μεταφορά πόσιμου νερού την χειμερινή περίοδο εντός των οικιών της Τοπικής Κοινότητας.

Το πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης οφειλόταν στην μακροχρόνια χρήση (25ετίας) ακατάλληλου νερού όπου είχε δημιουργήσει επικαθίσεις υλικών εσωτερικά στο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα πολλές φορές να βγαίνει νερό καφέ χρώματος στην βρύση του καταναλωτή.

Ο μέχρι σήμερα καθαρισμός του δικτύου με το άνοιγμα των βανών δεν επαρκούσε, λόγω της προσκόλλησης αλάτων – χώματος στα τοιχώματα των σωλήνων, τα οποία δεν έφευγαν με την ροή του.

Η ΔΕΥΑΞ με την βοήθεια ειδικού μηχανήματος, καθαρίζει εσωτερικά τα δίκτυα αφού προηγουμένως απαιτούνται τεχνικές από τα συνεργεία της Υπηρεσίας μας (κόψιμο αγωγών, τοποθέτηση νέων βανών, επισκευή παλαιών εξαρτημάτων κτλ).

Η προσπάθειά μας αυτή θα είναι εντατική και σύντομη αφού το μήκος των αγωγών ξεπερνά τα δέκα χιλιόμετρα. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου θα έχουμε τελειώσει τον καθαρισμό του συνόλου του δικτύου.

Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, πιστεύουμε όμως ότι κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Στόχος μας, το αρίστης ποιότητας νερό στις οικίες των δημοτών μας, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο έτος.

Τελειώνοντας σας υπενθυμίζουμε ότι, οι δημοτικές πέτρινες βρύσες (27 στο αριθμό), παρέχουν πηγαίο νερό εξαιρετικής ποιότητας, προερχόμενο από τους ορεινούς όγκους της Ζήρειας, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στις γειτονιές του χωριού.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα