Skip to main content

Επιστολή Δημάρχου στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Ειρηνοδικείο Δερβενίου

10 Οκτωβρίου 2012

Δείτε παρακάτω την επιστολή που εστάλει από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη αναφορικά με το Ειρηνοδικείο Δερβενίου:

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

στις 31-08-2012 σας επισκέφτηκα στο γραφείο σας στο Υπουργείο και μεταξύ των άλλων σας ανέφερα και  τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχισθεί η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.

Στις 07-09-2012 με ενημερώσατε τηλεφωνικώς για την απόφαση σας να διατηρηθεί η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Δερβενίου. Σας διαβεβαίωσα ότι είμαι απόλυτα σύμφωνος, για τους λόγους που ανέφερα στο γραφείο σας στο Υπουργείο
στις 31-08-2012.

Οι λόγοι αυτοί είναι:
α) Η μεγάλη αρχιτεκτονική και αισθητική αξία του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Δερβενίου με την προτομή του αείμνηστου Μπαλή Γεωργίου που κοσμεί τον προαύλιο χώρο του.
β) Η τεράστια νομική ιστορία και παράδοση της περιοχής της Ευρωστίνης που είναι τόπος καταγωγής έγκριτων και σημαντικών νομικών:
Μπαλής Γεώργιος – Γεραρής Χρήστος - Καύκας Κωνσταντίνος – Παπαμεντζελόπουλος Γεώργιος - Ράντος Αθανάσιος – Σπυρόπουλος Ηλίας – Κουσουλός Ιωάννης – Κουσουλός Γεώργιος – Σπυρόπουλος Ιωάννης – Μαραμαθά Ελένη – Καθάρειος Χρήστος – Παπασταμοπούλου Αδαμαντία – Κασαλμά Ελένη – Γεραρής Γεώργιος – Στάθης Δημήτριος κ.λ.π.
γ) Η χωροταξική κατανομή. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλύπτει ολόκληρη την Δυτική Κορινθία και πρέπει στο Δυτικό της άκρο να διατηρηθεί η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.
δ) Το Δερβένι και γενικότερα η Ευρωστίνη, έχει υποστεί πλήρη ερημοποίηση μετά το διαδοχικό κλείσιμο δημοσίων οργανισμών, υπηρεσιών και τραπεζών (Εθνική Τράπεζα) με αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

τις τελευταίες μέρες ανεπίσημες πληροφορίες «μιλούν» για άλλες αποφάσεις.
Σας παρακαλούμε θερμά για τους παραπάνω λόγους να παραμείνετε στην απόφαση σας για τη διατήρηση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.


Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος

Αντώνης Κλαδούχος
  

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.