Skip to main content

Μετά τις Εκλογές

13 Ιουνίου 2014

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου), επικαλούμενη λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του Προγράμματος, απαιτεί τη διακοπή της δωρεάν φιλοξενίας χιλιάδων βρεφών και νηπίων, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Επιθυμούν, να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μία συμβολική συμμετοχή των γονιών 20-40€ το μήνα (αυτό για αρχή!!). Αντιλαϊκό και απάνθρωπο μέτρο, γιατί αφορά γονείς φτωχούς και συνήθως άνεργους.

Ανάλογη περίπτωση είναι και η μείωση της χρηματοδότησης στα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο πολλών ΚΔΑΠ στους Δήμους όλης της χώρας, με συνέπεια απολύσεις προσωπικού και ανεργία.

Τελικά, με τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές οδηγούμαστε στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο βασικών και αναγκαίων για την οικογένεια κοινωνικών δομών

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.