Skip to main content

25 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

25 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών έχει ορισθεί η 25η Νοεμβρίου, και πολλές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς διοργανώνουν δράσεις με σκοπό την αφύπνιση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι σ' ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις, που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες. Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, υλοποιεί εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά το φαινόμενο της έμφυλης βίας και, ειδικότερα, την εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών και πολιτιστικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου υλοποιούνται οι ακόλουθες δράσεις:

  1. Συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, στις 11.30 π.μ. Η συνέντευξη θα γίνει στα γραφεία της ΓΓΙΦ.
  2. Διανομή ενημερωτικού εντύπου στο κοινό, στο μετρό Συντάγματος από υπαλλήλους και στελέχη της ΓΓΙΦ.
  3. Φωταγώγηση του κτιρίου της Βουλής με πορτοκαλί χρώμα (χρώμα που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ).
  4. Ανάρτηση της αφίσας της ΓΓΙΦ στις οθόνες του Μετρό και του ΗΣΑΠ από 23 – 28 /11.
  5. Συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς για ανάδειξη του θέματος της βίας κατά των γυναικών (εμφάνιση γυναικών και ανδρών τηλεπαρουσιαστών με το πορτοκαλί κορδελάκι στο πέτο κ.λπ.).
  6. Εκδήλωση σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, στις 25/11, στις 21:00, στο Βασιλικό Θέατρο.

Πληροφορίες: www.isotita.gr

Τηλ.: 213 1511102

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.