Skip to main content

Προγραμματισμός λειτουργίας Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης για τη διδακτική χρονιά 2019-20

01 Νοεμβρίου 2019

Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις (παραίτηση καλλιτεχνικού Διευθυντή και καθηγητών) το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ξεκινά εκ νέου τον προγραμματισμό για τη διδακτική χρονιά 2019-20. Το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου προγραμματίζεται το συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλίας Κατσούλης» όπου και θα αποφασιστεί το θέμα των προκηρύξεων νέων συμβάσεων για την πρόσληψη καλλιτεχνικού Διευθυντή και καθηγητών. Η πρόθεση είναι να δρομολογηθούν το συντομότερο οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα.

Στόχος είναι να λειτουργήσουν οι σχολές κλασικών οργάνων (Πιάνου, Αρμονίου, Κιθάρας-κλασικής & ηλεκτρικής), καθώς και να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα με νέα όργανα, κλασικά όπως βιολί, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα (π.χ. ντραμς). Ανάλογα και τμήματα Τραγουδιού Χορωδίας, Μονωδίας, Σύγχρονου Τραγουδιού, Υποχρεωτικών Θεωρητικών, Θεωρίας, Σολφέζ, κλπ.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε εβδομάδα, οι δε εγγραφές μπορούν να γίνονται όλο τον χρόνο στη Γραμματεία του Δ.Ω.Ε..

Επιπλέον θα ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά των Φιλαρμονικών Ορχηστρών του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης τα οποία με ειδικά, προνομιούχα προγράμματα θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη μουσική τους παιδεία και να αποκτήσουν επαγγελματική επάρκεια.
Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας,  το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης προτίθεται να ακολουθήσει κοινωνική εκπαιδευτική πολιτική με δωρεάν εγγραφή, οικονομικά δίδακτρα και ειδικές εκπτώσεις.  

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, το μοναδικό Δημοτικό Ωδείο του νομού μας, είναι αναγνωρισμένο από το κράτος (από το 2010) και δίνει πιστοποιημένους τίτλους σπουδών από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αποτελεί χώρο παιδείας και πολιτισμού, ένα καταφύγιο μουσικής παράδοσης και εξέλιξης και επιβάλλεται η στήριξή του από όλους μας για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :  6947 267820 (Γ. Σκέρος),  6942 983861, (Γραμματεία)
 
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
Ι. ΣΚΕΡΟΣ

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.