Skip to main content

Έκτακτη Ενημέρωση

18 Σεπτεμβρίου 2020

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή μας από τις επόμενες ώρες μέχρι το πρωί του Σαββάτου 19/9/2020.

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχοντας σε επιφυλακή το προσωπικό και τα απαραίτητα δημοτικά οχήματα, αλλά και οχήματα ιδιωτών ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα επικίνδυνες καταστάσεις. Έχουν επίσης ειδοποιηθεί οι κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή μας ώστε να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στους χώρους ευθύνης τους. Τέλος έχει ήδη συντελεστεί ο καθαρισμός των φρεατίων ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Η κακοκαιρία «Ιανός», βρίσκει τον Δήμο μας να αγωνιά για την απουσία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία θα θωρακίσουν την περιοχή μας την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων. Η μείωση των φυσικών απορροών λόγω των έργων της Νέας Εθνικής Οδού και της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής και η παροχέτευση όλου του υδάτινου φορτίου σε ελάχιστους κύριους αγωγούς, καθώς και η ελλιπής πρόβλεψη ως προς την κατάληξη των όμβριων υδάτων σε συγκεκριμένους αποδέκτες, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων δημιουργώντας την βεβαιότητα μελλοντικών καταστροφών.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων ώστε να μπορεί να αποφορτιστεί η περιοχή από το πλεονάζον υδάτινο φορτίο σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων. Τα απαραίτητα αυτά έργα τα οποία έχουμε διεκδικήσει από την αρχή της νέας δημοτικής θητείας, έχουν χρηματοδοτηθεί και βρίσκονται στο τελικό στάδιο ανάθεσης, δυστυχώς όμως δεν έχει αρχίσει ακόμη η υλοποίηση τους με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Ανεξάρτητα της έντασης την οποία θα έχει η συγκεκριμένη κακοκαιρία στην περιοχή μας αποτελεί ζωτική ανάγκη να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να μην βρεθεί ο τόπος μας μπροστά σε ανεπανόρθωτες καταστάσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε έως ότου υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των αρμοδίων.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.