Skip to main content

΄΄Γαλάζιες Σημαίες΄΄ 01-06-09

06 Ιανουαρίου 2009

Διεθνές βραβείο ποιότητας για τις παραλίες και τη μαρίνα Ξυλοκάστρου

Η ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄ είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας για οργανωμένες ακτές και μαρίνες.
Για μια ακόμα χρονιά ο δήμος Ξυλοκάστρου απέσπασε το διεθνές βραβείο ΄΄ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ΄΄.
Για να βραβευτείς με τις ΄΄γαλάζιες σημαίες΄΄ πρέπει να τηρούνται περίπου 29 κριτήρια που αφορούν την καθαρή θάλασσα, την καθαριότητα των ακτών, την οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια των λουόμενων και επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος, της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Χρειάζεται λοιπόν αρκετή δουλειά όλο το χειμώνα από τις υπηρεσίες καθαριότητας και περιβάλλοντος του δήμου ώστε να κερδίσουμε αυτά τα βραβεία.
Φέτος βραβεύτηκαν με ΄΄γαλάζιες σημαίες΄΄ η μαρίνα Ξυλοκάστρου και πέντε (5) ακτές: Μελίσσι, Συκιά, Πευκιάς, Αριστοναυτών, Καμάρι.
Αποσπώντας ο δήμος μας αυτά τα διεθνή βραβεία ΄΄γαλάζιες σημαίες΄΄ διαφημίζεται σε όλο τον κόσμο και αποκτά ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που αφορά το περιβάλλον και τον τουρισμό μας.
Στη σημερινή εποχή του έντονου τουριστικού ανταγωνισμού, όπου οι σχετικές πληροφορίες είναι εύκολα προσπελάσιμες στο Internet, τα βραβεία αυτά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην προτίμηση κάποιου να επιλέξει τις ακτές και τη μαρίνα του δήμου Ξυλοκάστρου γιατί πράγματι αξίζουν.
Οι καθαρές ακτές στο δήμο μας είναι πάρα πολλές και αξίζει να τις απολαύσουμε.
Καλό καλοκαίρι.
 


01-06-09
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα