Skip to main content

Χορηγοί για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις - 17/06/2008

17 Ιουνίου 2008

Στόχος του Δήμου μας και φέτος είναι η ανάδειξη και προαγωγή του ντόπιου πολιτισμού. Στην προσπάθειά μας αυτή θα θέλαμε να συνεισφέρετε και εσείς με τη χορηγία σας για να κάνουμε πράξη μαζί με τη βοήθειά σας το σύνθημα "δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό". Ο πολιτισμός άλλωστε θεωρείται η βάση για οποιαδήποτε άλλη παραγωγική δραστηριότητα. Ας επενδύσουμε λοιπόν από το πλεόνασμά σας σε "αγαθά κύρους", όπως είναι ο πολιτισμός.

 

 
Αγαπητοί συμπολίτες μας,
 

στην Αρχαία Ελλάδα, η κυρίαρχη ιδεολογία ήταν η δραστηριοποίηση και η προσφορά κάθε πολίτη στον οικονομικό, κοινωνικό και πνευματικό τομέα, εξίσου.

               Επιπλέον και όπως επισημαίνει ο Σόλων "ο πολίτης δεν έπρεπε να είναι ούτε υπερβολικά πλούσιος, ούτε υπερβολικά φτωχός. Αντίθετα είχε υποχρέωση να εργάζεται και να προσφέρει το περίσσευμα εργασίας του σε επενδύσεις προς όφελος της κοινωνίας».

               Αυτή ήταν η γενικότερη αρχαιοελληνική αντίληψη που ανήγαγε το θεσμό της χορηγίας σε εθνικό και συνάμα αυτονόητο χρέος. Ενδεικτικό είναι ένα ψήφισμα προς τιμή δύο χορηγών από τον αρχαίο Δήμο της Αιξωνής που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη γενναιοδωρία των χορηγών βασιζόταν η καλλιτεχνική δραστηριότητα» οι χορηγίες δηλαδή, ήταν μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, που σκοπό και στόχο είχαν τη συνεισφορά του κάθε πολίτη στην πόλη που ζούσε.

               Σε ένα από τα χαρακτηριστικά κείμενα της αρχαίας ελληνικής διανόησης, τον «Επιτάφιο» ο Περικλής είναι σαφέστατος: «Αγαπούμε το ωραίο στην απλότητα, αγαπάμε τα γράμματα, χωρίς όμως να γινόμαστε μαλθακοί. Τον πλούτο πιο πολύ τον έχουμε ως ευκαιρία για έργα, παρά ως αφορμή για καύχημα».

               Στόχος του Δήμου μας και φέτος είναι η ανάδειξη και προαγωγή του ντόπιου πολιτισμού κυρίως, όπου συνδημότες μας με αγάπη και πάθος για τις τέχνες και επίπονη δουλειά θα παρουσιάσουν τα έργα τους, καθώς και η πρόσκληση γνωστών και ποιοτικών σχημάτων για να ψυχαγωγήσουν τόσο εμάς όσο και τους επισκέπτες του δήμου μας.

               Στην προσπάθεια μας αυτή θα θέλαμε να συνεισφέρετε και εσείς με τη χορηγία σας για να κάνουμε πράξη μαζί με τη βοήθειά σας το σύνθημα «δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό». Ο πολιτισμός άλλωστε θεωρείται η βάση για οποιαδήποτε άλλη παραγωγική δραστηριότητα. Ας επενδύσουμε λοιπόν από το πλεόνασμά σας σε «αγαθά κύρους», όπως είναι ο πολιτισμός.

Πληροφορίες : κ.κ.              Κωνσταντίνα Γεωργίου 2743-360244

Γιούλα Γεννάτου            2743-360213

 

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου & Δήμαρχος

 

Αντώνης Κλαδούχος 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα