Skip to main content

«Μουσική παρουσίαση των Φιλαρμονικών του Δήμου Καλαβρύτων και του Δήμου Ρίου»

25 Ιουλίου 2007
Το Σάββατο, 23 Ιουνίου και ώρα 9.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων στην Πλατεία του Χελμού, στην οποία θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Ρίου. Το Σάββατο, 23 Ιουνίου και ώρα 9.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων στην Πλατεία του Χελμού, στην οποία θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Ρίου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα συμπατριώτη μας Τάκη Αποστολόπουλο, θερμό υποστηρικτή της επανίδρυσης και λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2007, που αποτελεί πλέον καθιερωμένο μουσικό γεγονός της χώρας μας και πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά και για τρεις ημέρες, από 21 έως 23 Ιουνίου, σε περισσότερα από 10 σημεία σε όλη την Αθήνα και σε άλλες 11 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η αρχή έγινε στις 21 Ιουνίου 1982, «Ημέρα της Μουσικής», με πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού κ. Jack Lang και με την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, με στόχο να βγουν όλοι οι μουσικοί στους δρόμους. Έκτοτε η Γιορτή της Μουσικής γίνεται εξαγώγιμος θεσμός και το 1985 εξαπλώνεται έξω από τα Γαλλικά σύνορα με πρώτη πόλη την Αθήνα, 1η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για εκείνη τη χρονιά, και με πρωτοβουλία της Μελίνα Μερκούρη.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα