Skip to main content

΄΄ Η ώρα της Γης΄΄ 16-03-09

16 Μαρτίου 2009

Η ώρα της γης είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF ενάντια .....

.....στην κλιματική αλλαγή. Το πιο σημαντικό είναι να σβήσουμε τα φώτα μας το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 , στις 20:30 για μια ώρα.
Στην Ελλάδα η Ώρα της γης διοργανώνεται από το WWF Ελλάς με την υποστήριξη της τηλεόρασης και του ραδιόφωνου του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου είναι από τους πρώτους Δήμους που δήλωσε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.earthhour.org/greece. Έτσι την συγκεκριμένη στιγμή και για μία ώρα θα σβήσουν τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτήρια καθώς και ο δημοτικός φωτισμός.
Την τελευταία εβδομάδα αφίσες σε όλη την πόλη καθώς και στα Τοπικά Διαμερίσματα θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ώρα της γης σβήνοντας τα φώτα των σπιτιών τους. Παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια θα διανέμονται από υπαλλήλους του Κ.Ε.Π. και του Δήμου στους πολίτες όπου θα τονίζεται ότι η προσωπική δράση σε μαζική κλίμακα μπορεί να βοηθήσει ώστε να αλλάξει ο πλανήτης μας προς το καλύτερο.
Το πρώτο βήμα είναι πολύ απλό όσο το να σβήσουμε τα φώτα που δεν χρησιμοποιούμε αλλά και τις συσκευές (τηλεόραση, ραδιόφωνο, στερεοφωνικό, υπολογιστή) που έχουμε αφήσει σε κατάσταση αναμονής. Έτσι κάνουμε μια καλή αρχή για αλλαγή των συνήθειών μας, προς όφελος του πλανήτη.
Παράλληλα θα ενημερωθούν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ θα τους αποσταλεί και ένα ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσουν τα παιδιά που θα έχει σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυτή έχει άμεση και μεγάλη σχέση με την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου που συντελείται στον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια.
Το μήνυμα προς τα παιδιά θα είναι ότι σκεφτόμαστε παγκόσμια αλλά δρούμε τοπικά. Ενεργούμε και αλλάζουμε συμπεριφορά.
Πείτε το στους φίλους σας, στην οικογένειά σας και στους συνεργάτες σας.
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα