Skip to main content

Προτάσεις για μια σχεδιασμένη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη 16-03-09

16 Μαρτίου 2009

Κατά καιρούς και κατά περιοχές στο Νομό μας εκτελούνται μικρά ή μεγαλύτερα έργα που λύνουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα ........

.....και ικανοποιούν εν μέρει ανάγκες. Ποτέ όμως σχεδιασμένα συνολικά, υπερτοπικά και με προοπτική στο χρόνο.
Είναι άμεσα αναγκαίο τα Δημοτικά Συμβούλια, η Νομαρχία και οι βουλευτές του Νομού μας, να καταθέσουν, να επιβάλλουν και να διεκδικήσουν ένα σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης στο Νομό μας που θα αφορά:
§ Στην άμεση εφαρμογή χωροταξικού σχεδιασμού με καθορισμό χρήσεων γης, με χωροθέτηση βιοτεχνικών πάρκων κ.λ.π.
§ Στην δημιουργία των αναγκαίων σύγχρονων υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και διαλογής στην πηγή.
§ Στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη στην κατεύθυνση της προστασίας και σωτηρίας του Κορινθιακού Κόλπου.
§ Στην μελέτη και εφαρμογή ενιαίας διαχείρισης του νερού στο Νομό μας με έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, αξιοποίηση των επιφανειακών νερών και σύγχρονες τεχνικές άρδευσης (στάγδην κ.λ.π.).
§ Στην ολοκληρωμένη μελέτη με γενναία χρηματοδότηση για έργα συνολικής προστασίας και ανάπλασης των ακτών μας.
§ Στην δημιουργία περιφερειακών δρόμων στις πόλεις του Νομού μας, για την αποσυμφόρηση της Π.Ε.Ο., τον αποχαρακτηρισμό της Π.Ε.Ο. και απαίτηση κατασκευής των απαραίτητων παράπλευρων έργων ώστε ο προαστιακός και η Π.Α.Θ.Ε. να μην υποβαθμίσουν το φυσικό μας περιβάλλον και την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική κατάσταση στο Νομό.
§ Στη συνεργασία με τους συνεταιριστικούς φορείς και βοήθεια στην διάθεση των αγροτικών προϊόντων, με προώθηση των προϊόντων ποιότητας, των βιολογικών προϊόντων και ενίσχυση του αγροτουρισμού και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
§ Στη στήριξη της ντόπιας πολιτιστικής δημιουργίας, των ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
§ Στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών και των φαινομένων ρατσισμού.
§ Στα προγράμματα για την απασχόληση και φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες και τους μετανάστες.
§ Στη στήριξη των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την είσοδο της ΄΄πράσινης οικονομίας΄΄ στο Νομό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα