Skip to main content

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 15-16-17 MAIOY, 18-05-09

16 Μαΐου 2009

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου πραγματοποίησε με μεγάλη το επιτυχία τριήμερο πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκδηλώσεων του από τις 15 έως τις 18 Μαίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ με την ημέρα για τα παιδιά. Συμμετείχαν γύρω στα 450 παιδιά από τα δημοτικά σχολεία του δήμου και σχολεία της ευρύτερης περιοχής του, καθώς επίσης και 20 δασκάλες, δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων.
Από το βράδυ της πρώτης μέρας μέχρι και το τέλος των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓΕΛΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ με προβολές ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τον κόσμο και εισηγήσεις και συζητήσεις για την εξοικονόμηση νερού, το δάσος (με αναφορά και στην βαμβακίαση των πεύκων) και την ανακύκλωση. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την συμμετοχή τους και τις απόψεις τους, επίσημοι και εμπειρογνώμονες του περιβάλλοντος του τόπου μας όπως κ. Βλάσης Γεωργίου για την ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου, ο δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας κ. Παναγιώτης Καλλίρης, ο Δασάρχης Ξυλοκάστρου κ. Θωμάς Γκέκας, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης κ. Φίλιππος Κυρκίτσος προσκεκλημένοι του Δήμαρχου Ξυλοκάστρου κ. Αντώνη Κλαδούχου.

Όσο για αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν το τηλεοπτικό κανάλι ΗΛΕΚΤΡΑ TV θα προβάλλει τις εκδηλώσεις αυτές.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής διοργάνωσης, και θέλοντας να συνεχίσει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του, διοργανώνει ένα δεύτερο τριήμερο για τα παιδιά και το Περιβάλλον από τις 22 μέχρι τις 25 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία ενημέρωσης του Δήμου και στα νέα της ιστοσελίδας μας.
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα