Skip to main content

4os Διαγωνισμός Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής - 3/11/08

11 Μαρτίου 2008

Σας καλούμε στην 4η γιορτή γαστρονομίας που θα γίνει στο Κέντρο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ατα Καρυώτικα στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2008 στις 6 το απόγευμα. Και τις δύο μέρες κοντά μας θα είναι η συγγραφέας - τηλεπαρουσιάστρια μαγειρικής κ. Μαρία Λόη.

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                              ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΥΚΙΑΣ "ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»                                                             ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ

Φίλες και φίλοι,

Πιστοί στο ραντεβού μας σας καλούμε να συμμετέχετε στη 2ήμερη Γιορτή Γαστρονομίας που θα γίνει στο κέντρο “ΚΑΤΕΡΙΝΑ” στα Καρυώτικα στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2008, στις 6μ.μ. με τη συμμετοχή φίλων μας Φινλανδών που έρχονται στη χώρα μας για το σκοπό αυτό. Στη διοργάνωση επίσης συμμετέχουν το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και η μη κυβερνητική οργάνωση TravelAgent’s.

Στη 2ήμερη Γιορτή επαγγελματίες και φορείς του τόπου μας, θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν προϊόντα που φτιάχνουν οι ίδιοι (γλυκά κουταλιού, ποτά, ελιές, τραχανά, λάδι κ.τ.λ.), για την προβολή και προώθησή τους. Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα. Ίσως αυτή η διαδικασία να είναι η αρχή για τη δημιουργία του συνεταιρισμού που πολλές φίλες και φίλοι επιθυμούν. Θα δοθεί έτσι σε όλους η ευκαιρία να δουν και να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την 1η ημέρα της 2ήμερης γιορτής θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ΖΩΝΤΑΝΑ την παρουσίαση και παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων καθώς επίσης ελληνικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίου.

Την 2η ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Διαγωνισμός Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής με έμφαση στην Τοπική Παραδοσιακή Κουζίνα και τίτλο : ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

H ελληνική παραδοσιακή κουζίνα ξεχωρίζει για τα μοναδικά της συστατικά, για την ελληνική φιλοσοφία πάνω σε διατροφικά θέματα και στην ιδέα του να μοιράζεται κανείς τα γεύματα με άλλους.

Τέσσερα είναι τα μυστικά της: τα καλά φρέσκα συστατικά, η σωστή χρήση μυρωδικών, το ελληνικό ελαιόλαδο και η απλότητά της. Αξιοποιείστε λοιπόν τα μυστικά αυτά και με απλές συνταγές αλλά με πολύ φαντασία και μεράκι δημιουργείστε και θυμηθείτε συνταγές που σας έχουν πει οι γιαγιάδες και μαμάδες σας και που πιθανόν βρίσκονται στο καθημερινό σας διατροφολόγιο. Δώστε μας την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε και εμείς και σεις να κερδίσετε όμορφα δώρα.

Κάθε σύλλογος θα συμμετέχει με (3) τρία πιάτα: 1 ορεκτικό – 1 κυρίως πιάτο – 1 γλυκό (επιδόρπιο).

Η είσοδος για τους επισκέπτες – όχι τους διαγωνιζόμενους – είναι 5€ και περιλαμβάνει αναψυκτικό ή καφέ. Τα έσοδα θα διατεθούν και αυτή τη φορά για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Για διευκρινίσεις, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με την
κα Χριστίνα Καζάνη: 2743360210 ή 6947892874 και την κα Γωγώ Μιχαλοπούλου: 2743028633 ή 6979748199.

 

Με το καλό να ανταμώσουμε!

 

Φιλικά,

 

Η οργανωτική επιτροπή

 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα