Skip to main content

“Σικελιάνεια 2008” - Ξυλόκαστρο 28/11/2008

12 Νοεμβρίου 2008

 

Με την αυθόρμητη προσέλευση κόσμου και σε κλίμα όμορφο και φιλικό ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός η γιορτή της λογοτεχνίας. “Σικελιάνεια 2008” την ονομάσαμε ακουμπώντας στο όνομα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

 

 

Τον Απρίλιο του 2008 από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου και τον Προοδευτικό Σύλλογο Συκιάς “Άγγελος Σικελιανός”, σε συνεργασία με το εργαστήρι “γλωσσολογία” στην Αθήνα, ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός λογοτεχνίας “Σικελιάνεια 2008”. Με πολλές συμμετοχές φθάσαμε στις 22 Νοεμβρίου να γιορτάσουμε όλοι μαζί για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, η οποία έφερε ανέλπιστο αποτέλεσμα˙ 120 περίπου έργα από 80 συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς “Άγγελος Σικελιανός” ευχαριστούν θερμά και συγχαίρουν όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως όσους είχαν την δυνατότητα να έλθουν να παρουσιάσουν σε όλους εμάς τα βραβευθέντα έργα τους.
Αξιολογότατη η επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από τους κ.κ. Γκουρβέλο Στάθη – δερματολόγο, Κατσούλα Νώντα – οδοντίατρο και τους εκπροσώπους του εργαστηρίου “γλωσσολογία” κ.κ. Γιανναρά Σπύρο – συγγραφέα, Πουλή Κων/νο – θεατρικό συγγραφέα, και Χαβουτζά Γιώργο – ποιητή, μας εντυπωσίασαν με τις τοποθετήσεις τους και τον τρόπο αξιολόγησης, όπου το ουσιαστικότερο όπως είπαν, ήταν, η συνάντηση και η γνωριμία, μέσα από μια τέτοιου είδους διαδικασία, είναι το καλύτερο που κάθε ένας μας μπορεί να γευθεί.
Η κ. Μαρία Καραβά εκ μέρους του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς “Άγγελος Σικελιανός” μίλησε για τη ζωή του Άγγελου Σικελιανού στη συκιά τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής του, τον Άρχοντα, τον Άγγελο όπως όλοι οι Συκιώτες αποκαλούσαν. Στη συνέχεια είχαμε απαγγελία μέσω video του ποιήματος “Θαλερό” από τον δικό μας ποιητή Τάκη Μιχόπουλο και κατόπιν ανακοινώθηκαν από την πρόεδρο του Συλλόγου Συκιάς “Άγγελος Σικελιανός” τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλά και συγκινητική ήταν η παρουσία των μικρών μαθητών από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας και το υπέροχο μήνυμα που φώναξαν προς όλους εμάς “Μια σταγόνα αίματος ένας ωκεανός αγάπης”, ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους.

Οι βραβευθέντες πήραν το λόγο, διάβασαν αποσπάσματα από τα έργα τους και με την απονομή βραβείων και επαίνων έκλεισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση από όλους η εκδήλωση

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα