Skip to main content

Δημοτικό κατάστημα MARE 09-09-2009

09 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι πασίγνωστο το δημοτικό κατάστημα-αναψυκτήριο με την επωνυμία MARE στη μαρίνα Ξυλοκάστρου.
Τα 15 χρόνια λειτουργίας του πολλοί απόλαυσαν το καφέ ή το ποτό τους δίπλα στις εκβολές του Σύθα, στη μαρίνα Ξυλοκάστρου, κοντά στο πάρκο αναψυχής και το θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης".
Από τα τέλη του 2007 το αναψυκτήριο άρχισε να υπολειτουργεί, ο μισθωτής να μην πληρώνει τα μισθώματα στο Δήμο, με κατάληξη τέλος του 2008 να το εγκαταλείψει "φεσώνοντας" το Δήμο (δημότες).
 

Είναι αυτονόητο βέβαια ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου με διοικητικά και νομικά μέσα διεκδικεί τα οφειλόμενα.
Η Δημοτική Αρχή μετά την εξέλιξη αυτή ξεκίνησε διαδικασία δημοπράτησης, για την εκ νέου εκμίσθωση του ακινήτου.
Δυστυχώς όμως, παραμονές της δημοπρασίας εκμίσθωσης, με έγγραφό της η Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Κορινθίας μας ενημέρωσε ότι πρέπει να περιμένουμε τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών (13 συναρμόδιες υπηρεσίες !!!!) και την έκδοση απόφασης από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για τη νομιμοποίηση του κτίσματος.
Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας αναφέρουμε πως το κτίσμα που στεγάζει το MARE είναι αυθαίρετο σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, γιατί είναι κτισμένο εντός του αιγιαλού.
Το 1991 κατασκευάστηκε και το 1997 συμπληρώθηκε η κατασκευή του σημερινού κτιρίου (με τις αντίστοιχες οικοδομικές άδειες). Επειδή όμως κατασκευάστηκε εντός του αιγιαλού με βάση το Νόμο είναι παράνομο και αυθαίρετο. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου από το τέλος του 2008 έχει συμπληρώσει και αποστείλει το σχετικό φάκελο και στις 13 Υπηρεσίες για τη νομιμοποίηση του κτιρίου. Παρ’ όλο που έχουν περάσει 9 μήνες και παρά τις μεγάλες προσπάθειες και πιέσεις της Δημοτικής Αρχής, το γραφειοκρατικό τέρας δεν έχει ολοκληρώσει τη νομιμοποίηση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η απώλεια εσόδων για το Δήμο και η μη επαναλειτουργία του καταστήματος, που είναι αναγκαία για την περιοχή και την πόλη μας.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα αναφέρουμε για να έχουν γνώση οι συμπολίτες μας, που αναρωτιούνται δικαίως γιατί δεν λειτουργεί το κατάστημα και ποιοι έχουν την ευθύνη αυτής της εξέλιξης.
Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν πως οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που το κατασκεύασαν τότε, και καλώς έκαναν, γιατί ήταν απαραίτητο για την περιοχή, αλλά δεν τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες. Και σήμερα η νυν Δημοτική Αρχή τρέχει να τα «μπαλώσει».

 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα