Skip to main content

Αναδασώσεις - Δενδροφυτεύσεις 09-11-09

11 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεχίζονται και φέτος οι αναδασώσεις και δενδροφυτεύσεις στην πόλη και στα χωριά από την υπηρεσία περιβάλλοντος και καθαριότητας του δήμου Ξυλοκάστρου.

Τα δέντρα δίνουν ζωή και δημιουργούν ένα περιβάλλον όμορφο, υγιεινό και ανθρώπινο. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια πράσινη πόλη που να την χαίρονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.
Δενδροφυτεύσεις έχουν γίνει σε σχολικές αυλές, πλατείες, πεζοδρόμια κ.τ.λ. Κάθε χρόνο προμηθευόμαστε μεγάλο αριθμό πεύκων και διαφόρων ειδών δένδρων από το Δασικό φυτώριο, τα οποία μοιράζουμε για φύτευση σε συλλόγους και τοπικά συμβούλια δημοτικών διαμερισμάτων.
Τις μέρες αυτές γίνονται νέες δενδροφυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρους και σε νέα πεζοδρόμια που ολοκληρώθηκε η κατασκευή τους.
Μεγάλος αριθμός πεύκων φυτεύονται και στον ΠΕΥΚΙΑ στην προσπάθεια διατήρησης του και ανανέωσης των γηρασμένων και ξερών πεύκων.
Εντός του 2009 φυτεύτηκαν περί τα 300 δενδρύλλια πεύκων.
Παρατηρούμε σημαντική ανάπτυξη αυτοφυών πεύκων στα τμήματα του ΠΕΥΚΙΑ που περιφράξαμε φέτος, γιατί πλέον δεν καταστρέφονται από την είσοδο επισκεπτών και την συμπίεση του εδάφους.
Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ήδη ορατά στο περιφραγμένο τμήμα από «Αρίωνα» έως «Τουριστικό Περίπτερο».
Οφείλουμε όλοι μας, να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τα δέντρα, τα πεύκα κ.τ.λ. γιατί είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι μας για ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Μας δίνουν ζωή !!!!
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα