Skip to main content

Εργασίες προστασίας του Πευκιά 01-12-09

12 Ιανουαρίου 2009

Οι προσπάθειες της υπηρεσίας περιβάλλοντος του δήμου Ξυλοκάστρου για την προστασία του Πευκιά από την βαμβακίαση είναι συνεχείς και εντατικές.
Τον μήνα Νοέμβριο συνεργεία του δήμου τοποθέτησαν κολλητικές ταινίες και οικολογικές συγκολλητικές ρητίνες στους κορμούς πολλών πεύκων που παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα προσβολής από το έντομο της βαμβακίασης (Marchalina hellenica).
 

Η ενέργεια αυτή εμποδίζει την άνοδο το εντόμου από το έδαφος στους κορμούς των πεύκων και έχει θετικά αποτελέσματα όπως φάνηκε τον περασμένο Μάιο – Ιούνιο που για πρώτη φορά ο δήμος τοποθέτησε οικολογικές συγκολλητικές ρητίνες.
Εκτός αυτού υπάλληλοι του δήμου συνέχισαν τη φύτευση νέων πεύκων και την φροντίδα αυτοφυών πεύκων στα περιφραγμένα τμήματα του Πευκιά.
Παράλληλα με τις προσπάθειες αυτές, συνεργεία του Δασαρχείου Ξυλοκάστρου με τη συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων έκοψαν αρκετά νεκρά δέντρα και καθάρισαν τμήματα του Δάσους από ξερά κλαδιά κ.λ.π.
Η Δημοτική αρχή είναι σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία του Πευκιά. Με υπευθυνότητα επαγρυπνεί και συνεργάζεται με το Δασαρχείο, τους ειδικούς επιστήμονες (ΕΘΙΑΓΕ, Μπενάκειο κ.λ.π.) για την καταπολέμηση της βαμβακίασης.
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα