Skip to main content

ΒΟΗΘΕΙΑ !!! ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ 04-01-2010

01 Απριλίου 2010

Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος, υψώνει κραυγή αγωνίας για την εξαφάνιση των ακτών μας εξ’ αιτίας της διάβρωσης.
Η κατάσταση έγινε πλέον απελπιστική !!!

Το τριήμερο 1, 2 & 3 Ιανουαρίου 2010 οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή επιδείνωσαν τα σοβαρότατα προβλήματα διάβρωσης στο Δήμο μας.
Σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του δήμου μας, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε κοινόχρηστους χώρους (πεζόδρομους, πεζοδρόμια, πλατείες, Ηρώον, κ.λ.π.) δρόμους (δημοτικούς, Π.Ε.Ο. κ.λ.π.) σε ιδιοκτησίες, κατοικίες και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.
Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η μείωση του όγκου των φερτών υλικών κ.λ.π. έχουν σαν συνέπεια την εξαφάνιση των ακτών μας με τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους και στις ιδιοκτησίες και γενικότερα στην οικονομία της περιοχής.
Απαιτούμε:
α) συνολική επιστημονική μελέτη σε ολόκληρο το τμήμα της ακτογραμμής του Κορινθιακού .
β) γενναία χρηματοδότηση για την κατασκευή των αναγκαίων έργων προστασίας από τη διάβρωση.
γ) προστασία των νόμιμων κατοικιών και των δρόμων και κοινόχρηστων χώρων που κινδυνεύουν άμεσα.

 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα