Skip to main content

Διάβρωση ακτών 25-01-10

25 Ιανουαρίου 2010

Την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 21-01-2010, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας Δήμαρχος Βέλου Θ. Λαμπρόπουλος και οι Δήμαρχοι Κορινθίων Α. Πνευματικός, Σικυωνίων Αγγ. Τσουλούφας, Ξυλοκάστρου Α. Κλαδούχος, Λουτρακίου – Περαχώρας Γ. Γκιώνης, Βόχας Γ. Λιούντρης, Ευρωστίνης Ν. Κουρτζής, Άσσου – Λεχαίου Χ. Καμπούρης, το μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ δημοτικός σύμβουλος Αγγ. Παπαγγελόπουλος και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αικατερίνη Γκέκη Φαρμάκη.

Σκοπός της επίσκεψης και κύριο θέμα της ενημέρωσης και του διαλόγου, ήταν το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών.
Όλοι οι Δήμαρχοι εξέθεσαν το πρόβλημα αναλυτικά και σε όλες τις διαστάσεις του και απαίτησαν ο συντονισμός των ενεργειών να γίνει προς δύο κατευθύνσεις:
α) να διευκολύνουν, οι αρμόδιες υπηρεσίες, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, τις απαιτούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις για παρεμβάσεις εκτάκτου ανάγκης, είτε γίνονται από τους πολίτες για την προστασία των σπιτιών τους, είτε από τους δήμους για την προστασία του κοινόχρηστου και δημόσιου χώρου
β) να αναλάβει το υπουργείο την χρηματοδότηση και εκπόνηση οριστικής μελέτης για ολόκληρο το μήκος της ακτογραμμής. Φυσικά μετά την εκπόνηση της μελέτης να δοθούν γενναίες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή των έργων που απαιτούνται.
Η άμεση εκπόνηση της οριστικής μελέτης για τη συνολική αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, είναι απαραίτητη, γιατί στην περίπτωση που δεν δοθούν χρήματα από το κράτος για την εκτέλεση των έργων, θα υπάρχει μελέτη «οδηγός» για παρεμβάσεις εκτάκτου χαρακτήρα, είτε από τους δήμους, είτε από τους πολίτες, με δικά τους χρήματα, ώστε να είναι τεχνικά άρτιες και αποτελεσματικές και περιβαλλοντικά ήπιες. 

 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα