Skip to main content

Ευρωπαΐοι Εθελοντές στο δήμο Ξυλοκάστρου 26-01-2010

26 Ιανουαρίου 2010

Ο Δήμαρχος Κλαδούχος Αντώνης καλωσόρισε τους 7 νέους εθελοντές και εθελόντριες από χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης (Σουηδία, Φιλανδία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Γερμανία) που ήρθαν να υποστηρίξουν την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Ο δήμος Ξυλοκάστρου υλοποιεί προγράμματα που αφορούν την φιλοξενία νέων εθελοντών ηλικίας από 16-30 ετών από χώρες της Ε.Ε. με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε νέους του δήμου μας ηλικίας από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες και με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων οι συμμετέχοντες παίρνουν ειδική βεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου καλεί όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο πληροφόρησης νέων” του Δήμου.
Το “Γραφείο πληροφόρησης νέων ”στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Δ. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο πληροφόρησης νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.
Στα πέντε χρόνια λειτουργίας το γραφείο πληροφόρησης νέων του δήμου Ξυλοκάστρου, έχει παρουσιάσει αξιόλογη δραστηριότητα και έχει αξιοποιήσει εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους.
Ο δήμος Ξυλοκάστρου έχει υποδεχτεί και έχει φιλοξενήσει περίπου 300 νέους από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέοι που μας επισκέπτονται απασχολούνται εθελοντικά και υποστηρίζουν τη λειτουργία του παιδικού Σταθμού, του ΚΑΠΗ, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του τμήματος περιβάλλοντος στον Πευκιά, κ.λ.π.
Αντίστοιχα περίπου 50 νέοι από το δήμο Ξυλοκάστρου ηλικίας 16-30 ετών, έχουν επισκεφθεί χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Σλοβακία).
Κύριος στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η συνεργασία, συναδέλφωση και ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η εξάλειψη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης.
Πέραν αυτών, με τις ανταλλαγές των νέων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβάλλουμε και κάνουμε γνωστό το δήμο Ξυλοκάστρου σε ολόκληρη την Ευρώπη και δίνουμε ευκαιρία σε νέους του δήμου μας να επισκεφτούν και να γνωρίσουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα