Skip to main content

Νέοι Ευρωπαίοι Εθελοντές στο δήμο

23 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Κλαδούχος Αντώνης, καλωσόρισε 9 νέους εθελοντές και εθελόντριες από την Γερμανία και την Τουρκία που ήρθαν να υποστηρίξουν τις εργασίες συντήρησης, δεντροφύτευσης, αποκατάστασης ζημιών και καθαριότητας στον Πευκιά του δήμου Ξυλοκάστρου.

Η Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΚΤΕΞ) με το «Γραφείο πληροφόρησης Νέων δήμου. Ξυλοκάστρου» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν την υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε. με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο εθνικός φορέας διαχείρισης του προγράμματος είναι η Γ. Γ. Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείο Παιδείας ενώ με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων οι συμμετέχοντες παίρνουν ειδική βεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι νέοι θα φιλοξενηθούν στο δήμο μας για 30 μέρες γνωρίζοντας τον τόπο και την κουλτούρα μας ενώ θα περιηγηθούν και στους αρχαιολογικούς χώρους εντός της Κορινθίας.
Ο δήμος Ξυλοκάστρου και η Δημοτική επιχείρησή του (ΔΕΚΤΕΞ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο πληροφόρησης νέων” του δήμου.
Το “Γραφείο πληροφόρησης νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. δήμου. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο πληροφόρησης νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα