Skip to main content

Έργα Ύδρευσης

03 Φεβρουαρίου 2010

Άρχισε η κατασκευή του έργου "Αντικατάσταση εσωτερικού Δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου – Τμήμα 3", προϋπολογισμού 983.522 € με ΦΠΑ.

Με το έργο προβλέπεται η αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου, ως επίσης και η κατασκευή ή αντικατάσταση πεζοδρομίων, όπου κρίνεται απαραίτητο, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:
α) Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού διατομής D200/10at από την συμβολή των οδών Σαντοριναίου & Ι. Ιωάννου έως το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου μήκους 650 μέτρων με την κατασκευή και τοποθέτηση επτά (7) εγκάρσιων τομών για την τροφοδοσία του Πευκιά με νερό. Ως επίσης και την τοποθέτηση δευτερεύοντος δικτύου D75/10at από το 1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου έως το Κέντρο Υγείας Ξυλόκαστρου, και των κάθετων τμημάτων αυτού, την τοποθέτηση των παροχών ύδρευσης, και την ανακατασκευή του νότιου πεζοδρόμιου επί της Ι. Ιωάννου.
β) Τοποθέτησης δευτερεύοντος αγωγού D75/10at στις κάθετες οδούς που περικλείονται από τις οδούς: Ταράση, Νοταρά, έως και την συμβολή της με την Κ. Τσαλδάρη, Π. Τσαλδάρη (όπου δεν έχει κατασκευαστεί νέο δίκτυο) με ταυτόχρονη ανακατασκευή των πεζοδρομίων.
γ) Την τοποθέτηση αγωγού D160/10at για την τροφοδοσία του δευτερεύοντος αγωγού της οδού Σπ. Παπαγεωργίου και του δυτικού τμήματος της πόλης του Ξυλοκάστρου μήκους 470 μέτρων.
δ) Την τοποθέτηση δευτερεύοντος δικτύου D75/10at και D90/10at στις οδούς που περικλείονται από τις Κ. Τσαλδάρη, Θησέως και Ανδριανού, όπως αυτές φαίνονται στα σχέδια και ταυτόχρονα κατασκευή πεζοδρομίων όπου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κρίνει απαραίτητα.
Το συνολικό μήκος για τους αγωγούς D75 και D90 είναι 7.231 μέτρα και 807 μέτρα αντίστοιχα μετά των παροχών και των φρεατίων αυτών.
Μετά την εκτέλεση των έργων του 1ου τμήματος και του 2ου τμήματος που έχουν ολοκληρωθεί, το έργο αποτελεί το 3ο τμήμα του συνολικού έργου αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου της πόλης.
Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο υποδομής που αφορά την ορθολογική διαχείριση του πόσιμου νερού. Η πόλη του Ξυλοκάστρου αποκτά σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό δίκτυο ύδρευσης. Οι βλάβες, οι τεχνικές αστοχίες, οι διαρροές, οι απώλειες νερού και οι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων δεν υπάρχουν πλέον.
Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα σε έργα βασικών υποδομών που είναι το εφαλτήριο της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας.
 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα