Skip to main content

Προστασία του ΠΕΥΚΙΑ από τη βαμβακίαση

06 Μαΐου 2010

Πευκιάς - ΒαμβακίασηΟ Δήμος Ξυλοκάστρου άρχισε και φέτος την προσπάθεια για τη μείωση της προσβολής του Πευκιά από την βαμβακιά των πεύκων.
Το μήνα Απρίλιο κόπηκαν και απομακρύνθηκαν πολλά ξερά πεύκα.
Από την 10-5-2010 αρχίζει και το πλύσιμο με νερό των προσβεβλημένων πεύκων, ώστε να απομακρυνθούν οι ωόσακοι. Μετά το πλύσιμο θα χρησιμοποιηθεί βιολογική κολλητική μαστίχη, η οποία λειτουργεί σαν εντομοπαγίδα και παρεμποδίζει την άνοδο στον κορμό του εντόμου marchalina hellenica.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες γίνονται κατόπιν υποδείξεων ειδικών επιστημόνων του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Πευκιάς - Πλύσιμο Δέντρων

Πευκιάς - Βαμβακίαση

Εκτός των παραπάνω ενεργειών, ο δήμος έχει περιφράξει τμήματα στο δυτικό μέρος του Πευκιά, που έχουν τη μεγαλύτερη προσβολή, ώστε να μη συμπιέζεται το έδαφος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και εξασθενούν τα ήδη ασθενή πεύκα. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε αυτοφυή πευκάκια να αναπτύσσονται, χωρίς να καταστρέφονται από τους επισκέπτες.

Πευκιάς - Περίφραξη

Φέτος φυτεύτηκαν από την υπηρεσία του δήμου μας αρκετά νέα πεύκα, που ήδη έχουν αναπτυχθεί και επεκτάθηκε το δίκτυο άρδευσης σε σημεία που ήταν πολύ αναγκαίο.

Πευκιάς - Δενδροφυτεύσεις

Το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου και στο τμήμα που κατασκευάζεται στην Π.Ε.Ο. μπροστά στον Πευκιά, προβλέπει τη σύνδεση και του νέου δικτύου ύδρευσης με το δίκτυο πυρόσβεσης του Πευκιά.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι συνεχείς και αποβλέπουν στην κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του Πευκιά μας, που είναι η ζωή της πόλης μας και του δήμου μας.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα