Skip to main content

Η Νέα Γενιά σε Δράση στο Δήμο Ξυλοκάστρου

02 Μαΐου 2010

Νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη της νεολαίας και του πολιτισμού διοργάνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου.
Το "Γραφείο Πληροφόρησης Νέων" του δήμου Ξυλοκάστρου διοργάνωσε σεμινάριο δημιουργίας επαφών για την οργάνωση προγραμμάτων για νέους από 16 έως 30 ετών.
Το σεμινάριο διήρκησε από 2 έως 7 Μαΐου με 36 συμμετέχοντες από τη Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Εσθονία, Λετονία, Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες ήταν σύμβουλοι νέων και στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών που εργάζονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν νέους.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η συνεργασία και συνδιοργάνωση προγραμμάτων για νέους, όπως εθελοντισμός, ανταλλαγές νέων, προγράμματα δημοκρατικού διαλόγου για νέους κ.α.
Οι δραστηριότητες του σεμιναρίου περιελάμβαναν:
α) εργασία στο χώρο του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου,
β) επίσκεψη σε προγράμματα εθελοντισμού του δήμου Ξυλοκάστρου, όπως στον Παιδικό Σταθμό, το ΚΑΠΗ – «Βοήθεια στο Σπίτι», στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) καθώς και στον Πευκιά Ξυλοκάστρου,
γ) επίσκεψη στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου,
δ) επισκέψεις σε αρχαιότητες εντός Νομού Κορινθίας.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου καλεί όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου.
Το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου (Π. Τσαλδάρη 33) και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9:30 έως 13:30. (Το Γραφείο λειτουργεί και απογεύματα, κατόπιν ραντεβού).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27433 60300, 6934 293191.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα