Skip to main content

Έργα και … ημέρες της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. στο έτος 2010

15 Ιουνίου 2010

deyaxΗ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου την φετινή περίοδο (2010), δραστηριοποιήθηκε στα κάτωθι:

 

  1. Ολοκλήρωσε το νέο παραλιακό δίκτυο ύδρευσης στο Τ.Δ. Συκιάς και συνέδεσε σ’ αυτό τις ιδιωτικές παροχές των παρακείμενων κατοικιών. Ταυτόχρονα κατάργησε το παλαιό δίκτυο αμιάντου με τις μεγάλες φθορές και βλάβες (επιζήμιο για την δημόσια υγεία).
  2. Κατασκεύασε νέο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης μήκους 1.100 μέτρων, D/75- 10atm στο Τ.Δ. Πιτσών σε αντικατάσταση του παλαιού και υδροδότησε νέες κατοικίες στην περιοχή «Ραπανά» του ανωτέρω Τοπικού Διαμερίσματος.
  3. Έθεσε σε λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης μήκους 1.200 μέτρων, D/160 στον οικισμό Μερτικεϊκων και σταδιακά αντικαθιστά τις παλαιές παροχές των παρακείμενων κατοικιών του οικισμού.
  4. Επέκτεινε το δίκτυο αποχέτευσης στο Τ.Δ. Ξυλοκάστρου, στην οδό Πετρίδη άνωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 150 μέτρων.
  5. Κατασκεύασε τις ιδιωτικές παροχές και έθεσε σε λειτουργία τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης εξυπηρετώντας σαράντα (40) περίπου κατοικίες στο Τ.Δ. Καμαρίου, (πλατεία Εθν. Αντιστάσεως).
  6. Επέκτεινε το δίκτυο αποχέτευσης μήκους 100 μέτρων και κατασκευάζει νέο μικρό αντλιοστάσιο λυμάτων εξυπηρετώντας παραθαλάσσιες κατοικίες στο δυτικό Καμάρι.
  7. Σύνδεσε το νέο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου με το δίκτυο πυρασφάλειας του αισθητικού δάσους «Πευκιάς» της πόλης μας. Τοποθέτησε δικλείδες (βάνες) για πρόσθετη ασφάλεια σε περίπτωση πυρκαγιάς, ώστε να υπάρχει συνεχής τροφοδοσία νερού, είτε από το παλαιό, είτε από το νέο δίκτυο της πόλης.
  8. Τοποθέτησε τρεις (3) νέους πυροσβεστικούς κρουνούς στα όρια του Δήμου μας.
  9. Αντικατέστησε την ταινία μεταφοράς λυματολάσπης και την αντλία ανακυκλοφορίας, λόγω παλαιότητας, στον Βιολογικό Καθαρισμό.
  10. Σήμερα κατασκευάζει την νέα δεξαμενή ύδρευσης, χωρητικότητας 110 κυβικών μέτρων νερού στο Τ.Δ. Μάννας. Ταυτόχρονα κατασκευάζει 1.100 μέτρα δικτύου ύδρευσης για την τροφοδοσία της ανωτέρω δεξαμενής και νέο αντλιοστάσιο ανύψωσης νερού. Συνδέει την νέα δεξαμενή με το υπάρχον εσωτερικό δίκτυο του χωριού με νέο αγωγό D/75 μήκους 600 μέτρων περίπου. Με το έργο αυτό ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα του χωριού και ειδικά των κατοίκων στις παρυφές του, βρήκε την λύση του και ταυτόχρονα εξασφάλισε μόνιμη και σταθερή υδροδότηση με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.
Βεβαίως οι εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στα δίκτυα ύδρευσης  και αποχέτευσης, καθώς και ο έλεγχος δεξαμενών και αντλιοστασίων είναι στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
Τέλος, ο έλεγχος της ποιότητας του νερού, η νέα μέθοδος – πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα – απολύμανσης του πόσιμου νερού στην πόλη  με σύγχρονα μέσα, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης της πόλης μας (έργα παραλίας, παλαιάς εθνικής οδού και τμημάτων της), εξασφαλίζει επαρκές, ποιοτικό και υγιεινό νερό στους δημότες μας καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα