Skip to main content

Σημαντική Απόφαση για την Προστασία Περιβάλλοντος

30 Ιουνίου 2010

Με εισήγηση του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α) για την αναστολή εκδόσεως οικοδομικών αδειών στις χαρακτηρισμένες και οριοθετημένες στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (για την περιοχή του όρους Κυλλήνη και τη χαράδρα Φλαμπουρίτσα) περιοχές προστασίας της φύσης και ζώνης διαχείρισης φυσικού τοπίου, με τη διαδικασία που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και μέχρι να εκδοθεί το σχετικό Π.Δ. χαρακτηρισμού της περιοχής και καθορισμού των όρων προστασίας της.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη απόφαση, μετά την εκπόνηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, για να προλάβουμε την αυθαίρετη και άναρχη δόμηση που θα βλάψει ανεπανόρθωτα το φυσικό μας πλούτο, που είναι η περιοχή της Ζήρειας και η χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.

Το αίτημα στηρίζεται σε απόφαση του ΣτΕ (2213/2006) που απαγορεύει τη χορήγηση οικοδομικών αδειών σε περιοχές που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 για τις οποίες έχουν εκπονηθεί Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες και βρίσκονται στη διαδικασία έγκρισης.

Με την απόφαση αυτή προστατεύουμε τα νερά για ύδρευση και άρδευση, προστατεύουμε τα δάση μας και τον τουρισμό μας, προστατεύουμε τη ζωή των παιδιών μας.

Ο Δήμαρχος καλεί όλους τους φορείς και συλλόγους να λάβουν ίδιες αποφάσεις και να τις αποστείλουν στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. ή να τις φέρουν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποσταλούν από το Δήμο.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα