Skip to main content

Ευρωπαικά προγράμματα για νέους στο δήμο Ξυλοκάστρου

11 Αυγούστου 2010

Στους  πρωτοπόρους δήμους στην Ελλάδα συγκαταλέγεται ο δήμος Ξυλοκάστρου σχετικά με την προώθηση και υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για νέους.

Κατά την τετραετία που διανύσαμε το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων που λειτουργεί από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου έχει να παρουσιάσει τη διοργάνωση 2 ανταλλαγών νέων με τη συμμετοχή 110 νέων από 14 χώρες της Ευρώπης και νέους από το Δήμο Ξυλοκάστρου.

Ο δήμος Ξυλοκάστρου φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού του δήμου μας, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι -Κ.Α.Π.Η., του Γραφείο Πληροφόρησης Νέων του δήμου και του τμήματος περιβάλλοντος για την υποστήριξη των εργασιών καθαριότητας και συντήρησης στον Πευκιά Ξυλοκάστρου.

Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα σε 28 νέους του δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.

Ο δήμος Ξυλοκάστρου με σύγχρονες υπηρεσίες ευρωπαϊκού επιπέδου υποστηρίζει τους νέους, δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα ανταλλαγών νέων, εθελοντισμού και νεανικών πρωτοβουλιών, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες, αντιμετωπίζοντας παράλληλα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας και αποκτώντας την ιδιότητα του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη της Ευρώπης.

Ο δήμος Ξυλοκάστρου και η κοινωφελής επιχείρησή του (ΔΗΚΕΞ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο πληροφόρησης  νέων” του Δήμου.

Το “Γραφείο πληροφόρησης  νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Δ. Ξυλοκάστρου  Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.

Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.

Το Γραφείο πληροφόρησης νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα