Skip to main content

Πρόσκληση ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για τα πολιτιστικά (και όχι μόνο) δρώμενα του τόπου μας.

16 Ιουνίου 2011

Αγαπητοί συμπατριώτες μας,

Ίσως ήδη γνωρίζετε ότι το έτος 2011 έχει χαρακτηριστεί Ευρωπαϊκό έτος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει σίγουρα τη σημασία που αποδίδουν πλέον όλοι, χώρες και λαοί, στη δράση αυτή. Από την άλλη όμως, δεν απαιτείται η καθιέρωσή του για να ενεργοποιηθούμε σαν άνθρωποι αλλά και ως πολίτες του τόπου μας.

Στην ενεργοποίησή μας αποσκοπεί και η ανοιχτή αυτή επιστολή προς όλες και όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και κατάστασης. Κίνηση που επιβάλλει και η δυσμενής οικονομική κατάσταση που διέρχεται και κάθε γωνιά αυτής της χώρας. Αναγνωρίζοντας αυτή τη δυσχέρεια από τη μια αλλά και τη σημασία και διατήρηση της πολιτιστικής μας έκφρασης από την άλλη, ο Δήμος μας θα προβεί σε λίγες αλλά επιλεγμένες πολιτιστικές δραστηριότητες για το φετινό καλοκαίρι.

Έτσι λοιπόν απευθύνουμε έκκληση σε όλους, κυρίως βέβαια στους νέους και τους μαθητές μας, να βοηθήσουν ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στην πραγματοποίηση των διαφόρων, λιγοστών βέβαια, εκδηλώσεων- δραστηριοτήτων που προτίθενται να λάβουν χώρα στον τόπο μας (κινηματογράφος, παιδικές δραστηριότητες, κλπ.), μεμονωμένα ή σε ομάδες. Σε πείσμα των καιρών μπορούμε να καταφέρουμε πολλά χωρίς τη βακτηρία ή την τροχοπέδη, ενίοτε, του χρήματος!!!

Οι υποψήφιοι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μπορούν να επικοινωνούν με το Δημαρχείο στο Δερβένι, στο τηλέφωνο 2743 3 60101 (Κατερίνα Ρωμηού) και με το Δημαρχείο στο Ξυλόκαστρο, στα τηλέφωνα 2743 3 60210 & 2743 3 60244.

Συμπολίτες μας, η εθελοντική δράση αποτελεί μαθησιακή-μορφωτική λειτουργία.

  • Ενισχύει την απόκτηση κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και αναπτύσσει νέες ικανότητες.
  • Ενδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή των ατόμων.
  • Αυξάνει τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής των νέων στη ζωή και την εργασία.
  • Η εθελοντική δράση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μάχη της ανεργίας και αποτελεί πηγή θέσεων εργασίας.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα