Skip to main content

Ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

04 Μαΐου 2012

psifisma.kede

Στις 24-04-2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, με μοναδικό θέμα την τραγική οικονομική κατάσταση των Δήμων, που οδηγεί στην υποβάθμιση και απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί για την ελληνική κοινωνία έναν αξιόπιστο πυλώνα κοινωνικής προσφοράς και οικονομικής ανάπτυξης.

Η δραστική περικοπή των πόρων της Αυτοδιοίκησης φτάνει στο 53% σε σχέση με το 2009, δημιουργεί ασφυξία σε όλες τις λειτουργίες του Δήμου με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην προσφορά των υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης που σήμερα είναι πάρα πολύ αναγκαίες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τους λίγους θεσμούς της χώρας που μπορούν να συμβάλλουν όχι μόνο στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και στην τοπική ανάπτυξη.

Η Γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ μετά την λήξη των εργασιών της, πραγματοποίησε πορεία προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών και επέδωσε ψήφισμα στους Υπουργούς κ. Σαχανίδη και κ. Γιαννίτση.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα