Skip to main content

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων στη Διαχείριση οργανικών αποβλήτων

18 Απριλίου 2013

Η ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝ-ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜ.ΟΕ   ως εταίρος  της ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ  στο πλαίσιο υλοποίησης της  πράξης  << Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες>>  στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, με τίτλο <<Διαχείριση οργανικών αποβλήτων  για την παραγωγή λιπάσματος κομπόστ στην Κορινθία>>, ενημερώνει ότι:

Η πράξη υλοποιείται  στην Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας και απευθύνεται σε ανέργους, με κάρτα ενεργείας σε ισχύει , που κατοικούν σε αυτήν, οι οποίοι θα προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες , συμφώνα με τα κριτήρια του προγράμματος.
Σκοπός της  Πράξης είναι η αποτελεσματική ενσωμάτωση στην απασχόληση  60 ανέργων προερχόμενων από τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες , μέσω πολλαπλής υποστήριξης τους  ( συμβουλευτική, κατάρτιση, δικτύωση με φορείς κλπ.).

Το αποτέλεσμα της Πράξης  θα είναι η ένταξη των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας με την  πρόσληψη ωφελούμενων από υφιστάμενες επιχειρήσεις της άνω περιοχής παρέμβασης, την ίδρυση από  ωφελούμενους, νέων ατομικών ή άλλων επιχειρήσεων καθώς  και την ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών  Επιχειρήσεων στις οποίες θα αυτοαπασχοληθούν οι ωφελούμενοι.
Όλοι οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν  2 προγράμματα θεωρητικής  κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης, συνολικά   135 ωρών . Στα προγράμματα κατάρτισης προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα 6ευρώ/ώρα μικτά και είναι τα εξής:
- Κατάρτιση  στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, 50 ώρες θεωρία.
- Κατάρτιση  στην διαχείριση οργανικών αποβλήτων, 60 ώρες θεωρία.
-  Πρακτική εξάσκηση σε μονάδα κομποστοποίησης , 25 ώρες .

Η υλοποίηση της πράξης ολοκληρώνεται στις  28/02/2014 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από την Τρίτη 16/04/2013 να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής  στην πράξη  έως και  26/04/2013 στα γραφεία της Α.Σ. ''ΗΡΑΚΛΕΙΑ ''.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.